Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Kane opäť trénoval s tímom, účasť Neuera proti Borussii zostáva otázna

Na archívnej snímke Harry Kane. Foto: TASR/AP

Bayern vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že Kane "bol opäť schopný zúčastniť sa na tímovom tréningu".

Mníchov 27. marca (TASR) - Anglický futbalista Harry Kane sa v stredu opäť vrátil do tréningového procesu Bayernu Mníchov. Otázny zostáva naďalej zdravotný stav brankára a kapitána Manuela Neuera a aj jeho možná účasť v sobotňajšom zápase 27. kola Bundesligy proti Borussii Dortmund.

Bayern vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že Kane "bol opäť schopný zúčastniť sa na tímovom tréningu". Tridsaťročný kanonier sa vrátil na ihrisko už v pondelok, keď absolvoval individuálny tréning. Kane sa zranil v stretnutí u nováčika v Darmstadte (16. marca). Nešťastne narazil nohou do žrde, keď sa snažil dosiahnuť loptu. Po náraze sa zvíjal v bolestiach a musel striedať v 82. minúte. Na víťazstve 5:2 sa podieľal gólom. Bol to už jeho 31. presný zásah v bundesligovej sezóne a upevnil si post lídra streleckej tabuľky.

V dôsledku zranenia vynechal anglický kapitán prípravné stretnutia proti Brazílii (0:1) aj Belgicku (2:2). Členok ho trápil aj v minulosti, ale naposledy vynechal zápas pre zranenie ešte v apríli 2021, keď pôsobil v Tottenhame.

Neuer, ktorý v stredu oslávil 38 rokov, si počas tréningu s nemeckou reprezentáciu natrhol svalové vlákno a opustil tím. Vynechal tak oba prípravné zápasy svojej krajiny proti Francúzsku (2:0) a Holandsku (2:1). Skúsený brankár mal podľa "Bavorov" v stredu absolvovať individuálny tréning.

Bayernu patrí v Bundeslige druhé miesto, desať bodov za Bayerom Leverkusen. Do konca sezóny zostáva odohrať ešte osem kôl. Informovala o tom agentúra AFP.