Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

LIGA NÁRODOV: Alba popiera nezhody s reprezentačným trénerom Enriquem

Na snímke Jordi Alba. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný krajný obranca sa tentoraz dostal do kádra na zápas 1. skupiny A-divízie Ligy národov proti Chorvátsku a na prípravné stretnutie s Bosnou a Hercegovinou.

Madrid 13. novembra (TASR) - Španielsky futbalista Jordi Alba popiera nezhody s reprezentačným trénerom Luisom Enriquem a to aj napriek tomu, že nefiguroval v jeho predošlých dvoch nomináciách.

Dvadsaťdeväťročný krajný obranca sa tentoraz dostal do kádra na zápas 1. skupiny A-divízie Ligy národov proti Chorvátsku (15. novembra) a na prípravné stretnutie s Bosnou a Hercegovinou (18. novembra). Od júlového príchodu Enriqueho na lavičku Španielska sa Alba dostal do nominácie prvýkrát.

"Medzi mnou a Luisom Enriquem sa nič nestalo, nepohádali sme sa. Tak ako každý tréner, aj on robí svoje vlastné rozhodnutia. Môžete s ním súhlasiť alebo nesúhlasiť, ale nikdy som s ním nemal problém," povedal Alba, ktorý hrával pod Enriquem za FC Barcelona v rokoch 2014-2017.

Ak Španieli uspejú proti Chorvátom, zabezpečia si postup do ďalšej fázy Ligy národov. V prvom vzájomnom stretnutí pred dvomi mesiacmi vyhrala "La Furia Roja" nad aktuálnym vicemajstrom sveta jasne 6:0. "Predpokladám, že zápas bude úplne odlišný ako ten prvý. Hráme vonku a určite nás čaká náročný súboj," povedal víťaz EURO 2012.