Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Löw povedie Nemcov ďalej podľa kontraktu

Na snímke tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw so zdvihnutým palcom počas verejného tréningu pred začiatkom ME 2016 vo futbale vo francúzskom Évian-les-Bains 7. júna 2016. Foto: TASR/AP

V piatok to potvrdil prezident národného zväzu Reinhard Grindel, podľa ktorého je zbytočné špekulovať o jeho konci pri reprezentácii.

Berlín 8. júla (TASR) - Joachim Löw povedie nemeckú futbalovú reprezentáciu za obhajobou triumfu na majstrovstvách sveta 2018 v Rusku podľa platného kontraktu. V piatok to potvrdil prezident národného zväzu Reinhard Grindel, podľa ktorého je zbytočné špekulovať o jeho konci pri reprezentácii.

"Nielen ja osobne, ale všetci na Nemeckom futbalovom zväze sme presvedčení, že Löw pokračuje. Niet žiadnych pochýb," uviedol podľa agentúry DPA Grindel po návrate do Frankfurtu z majstrovstiev Európy. "Nationalelf" ukončili svoju cestu na EURO 2016 vo štvrtkovom semifinále, keď podľahli domácim Francúzom 0:2.

Löw má s DFB platný kontrakt do konca MS 2018, podľa Grindela sú všetky špekulácie o jeho prípadnom konci pri národnom tíme absolútne zbytočné. "Nie je o čom diskutovať, nie je čo vysvetľovať, len akceptovať, že kouč nás požiadal o uvoľnenie na pár dní z dôvodu oddychu a pokoja."

Nemci majú 31. augusta v Mönchengladbachu na programe prípravný duel proti Fínsku, o štyri dni neskôr odštartujú európsku časť kvalifikácie o postup na MS 2018 súbojom v Osle proti domácim Nórom.