Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Martinez oznámil širšiu nomináciu Belgicka na MS, chýba Nainggolan

Roberto Martinez, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Nekompromisný stredopoliar sa v uplynulých dvoch rokoch nedostal ani raz do základnej zostavy 44-ročného trénera napriek tomu, že v rímskom klube je ústrednou postavou.

Brusel 21. mája (TASR) - Tréner belgickej futbalovej reprezentácie Roberto Martinez oznámil širšiu nomináciu na majstrovstvá sveta 2018 v Rusku. V 28-člennom výbere chýba stredopoliar AS Rím Radja Nainggolan.

"Nemyslím si, že Radja by bol spokojný s úlohou v tíme, ktorú by sme mu mohli dať. V klube je jednou z kľúčových postáv, no my mu toľko priestoru nemôžeme poskytnúť. Nebolo to ľahké rozhodnutie, pretože si uvedomujeme, že je veľmi populárny," citovala Martineza agentúra AP.

Nekompromisný stredopoliar sa v uplynulých dvoch rokoch nedostal ani raz do základnej zostavy 44-ročného trénera napriek tomu, že v rímskom klube je ústrednou postavou. S "vlkmi" sa dostal do semifinále tohtosezónnej Ligy majstrov, kde Rimania nestačili na FC Liverpool.

Širšia nominácia Belgicka na MS v Rusku:

brankári: Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Thibaut Courtois (FC Chelsea), Simon Mignolet (FC Liverpool), Matz Sels (Newcastle United).

obrancovia: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Dedryck Boyata (Celtic Glasgow), Laurent Ciman (FC Los Angeles), Christian Kabasele (FC Watford), Vincent Kompnay (Manchester City), Jordan Lukaku (Lazio Rím), Thomas Meunier (Paríž St. Germain), Thomas Vermaelen (FC Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)

stredopoliari: Yannick Carrasco (Ta-lien I-fang), Kevin de Bruyne (Manchester City), Mousa Dembele (Tottenham Hotspur), Leander Dendoncker (Anderlecht Brusel), Marouane Fellaini (Manchester United), Eden Hazard (FC Chelsea), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Dries Mertens (SSC Neapol), Youri Tielemans (AS Monaco), Alex Witsel (Tchien-ťin Čchüan-ťien)

útočníci: Michy Batshuayi (FC Chelsea), Christian Benteke (Crystal Palace), Nacer Chadli (West Bromwich Albion), Romelu Lukaku (Manchester United)