Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Najhodnotnejším futbalovým klubom sveta je Manchester United

Ilustračné foto. Futbalisti Manchesteru United Foto: TASR/AP/Jon Super

Anglický veľkoklub, ktorého cenu výskum špecializovanej spoločnosti stanovil na 1,2 miliardy dolárov, vystriedal na tróne nemeckého šampióna Bayern Mníchov.

Londýn 8. júna (TASR) - Najhodnotnejšou futbalovou značkou na svete je Manchester United. Anglický veľkoklub, ktorého cenu výskum špecializovanej spoločnosti stanovil na 1,2 miliardy dolárov, vystriedal na tróne nemeckého šampióna Bayern Mníchov.

Napriek tomu, že "červeným diablom" sa v prvej sezóne pod vedením holandského taktika Louisa van Gaala nepodarilo získať žiadnu cennú trofej, stal sa vôbec prvým klubom na svete, ktorého cena sa vyšplhala nad hranicu jednej miliardy. Podľa informácií agentúry dpa je hodnota Bayernu Mníchov 933 miliónov dolárov, tretia priečka patrí Realu Madrid (873 miliónov).

Úradujúcemu víťazovi Ligy majstrov FC Barcelona patrí v rebríčku až šiesta priečka, pred španielskym gigantom figurujú ešte Manchester City a FC Chelsea. Do elitnej desiatky, v ktorej je až šesť tímov z Premier League, sa ešte zmestili Arsenal Londýn, FC Liverpool, Paríž Saint-Germain a Tottenham Hotspur.