Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Nemec Rüdiger je v Chelsea spokojný: Je to iné ako v Taliansku

Na archívnej snímke vľavo hráč AS Rím Antonio Rudiger ešte ako člen talianskeho tímu. Foto: TASR/AP

Rüdiger počas pôsobenia na Apeninskom polostrove otvorene kritizoval prejavy rasizmu a mohlo by sa zdať, že to bol jeden z dôvodov odchodu z Talianska.

Londýn 25. decembra (TASR) - Nemecký futbalový obranca Antonio Rüdiger považuje svoj prvý polrok v Chelsea Londýn za úspešný.

"Som šťastný z toho, ako som vstúpil do súťaže. Bolo to pre mňa veľmi dôležité. Je to úplne iný futbal ako v Taliansku. Tam to bolo viac o kontakte, čo ale neznamená, že kvalita je tam horšia. V Anglicku je to fyzicky o niečom inom," cituje slová 24-ročného hráča, ktorý do metropoly Veľkej Británie prišiel z AS Rím.

Rüdiger počas pôsobenia na Apeninskom polostrove otvorene kritizoval prejavy rasizmu a mohlo by sa zdať, že to bol jeden z dôvodov odchodu z Talianska. "Nikdy pred ničím neutekám. To chcem zdôrazniť. Odišiel som, aby som si splnil sen – hrať v najvyššej anglickej lige. Kto ma pozná vie, že som sa v Ríme cítil veľmi dobre. Chcem to povedať jasne: v Taliansku nie sú všetci rasisti. Idioti sú všade. Tuto to nie je až taká téma," zosumarizoval rodák z Berlína.