Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Nemci prezentovali nové logo,národný tím oficiálne ako Die Mannschaft

Ilustračné foto. Nemecký futbalový tím pózuje pred finálovým zápasom MS vo futbale Argentína - Nemecko v brazílskom Riu de Janeiro 13. júla 2014. Foto: FOTO TASR/AP

Pomenovanie "die Mannschaft" niesol aj názov oficiálneho filmu o MS 2014, ktorý DFB zverejnil minulý rok po zisku titulu.

Berlín 8. júna (TASR) - Nemecký futbalový zväz (DFB) predstavil v pondelok verejnosti svoje nové logo. K tradičnej čiernej orlici pribudla štvrtá hviezda pripomínajúca zisk štvrtého titulu majstra sveta, ktorí Nemci vybojovali na vlaňajšom svetovom šampionáte v Brazílii.

DFB takisto odprezentoval novú obchodnú značku a pomenovanie reprezentácie "die Mannschaft" (Tím). Tento výraz sa už dlhšie používal pre označenie nemeckého národného mužstva, zväz ho teraz zoficiálnil. Od tohto kroku očakáva, že zvýši medzinárodnú prestíž reprezentácie. "Francúzi sú 'Les Bleus', Taliani majú svoju squadru azzurru, Brazílčania selecao. Nemecko doteraz žiadne podobné označenie nemalo," vysvetlil manažér reprezentácie Oliver Bierhoff. "Národnému tímu sa prisudzovalo viacero názvov, no žiaden z nich nezahrňoval všetky hodnoty, ktoré mužstvo vyznáva, teda kreativitu, silu, rešpekt, fair play ako i jednotu a súdržnosť," dodal.

Pomenovanie "die Mannschaft" niesol aj názov oficiálneho filmu o MS 2014, ktorý DFB zverejnil minulý rok po zisku titulu.