Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Platini asi nepríde na finálový duel do Paríža

Michel Platini Foto: TASR/AP

Viceprezident UEFA ako aj zastupujúci generálny sekretár chválili Platiniho za jeho prínos v príprave organizácie turnaja predtým ako dostal štvorročný dištanc

Nyon 8. júla (TASR) - Potrestaný prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini sa pravdepodobne nezúčastní na finálovom zápase EURO 2016, v ktorom sa jeho krajania Francúzi predstavia v Paríži proti Portugalsku.

Viceprezident UEFA Angel Maria Villar Llona zo Španielska ako aj zastupujúci generálny sekretár Theodor Theodoridis chválili Platiniho za jeho prínos v príprave organizácie turnaja predtým ako dostal štvorročný dištanc za príjem dvoch miliónov švajčiarskych frankov od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v roku 2011.

Theodoridis na tlačovej konferencii v útrobách dejiska finále Stade de France uviedol, že UEFA pozvala Platiniho na návštevu celého turnaja, ale doposiaľ bývalý vynikajúci hráč neprejavil záujem prísť osobne na finálový duel. "Dúfam, že zmení svoje rozhodnutie a príde osláviť záver šampionátu spolu s nami," povedal Theodoridis. "Bez jeho vízií a veľkej podpory počas piatich rokov by nebol turnaj úspešný," dodal. Jeho slová doplnil Villar Llona. "Turnaju zatiaľ chýba jeden muž: Michel Platini. Môže byť hrdý na svoje EURO. Myslíme na neho a z celého srdca mu ďakujeme, čo pre tento turnaj spravil."

Platini bol kapitánom "Les Bleus" v roku 1984, keď v domácom prostredí získali titul majstrov Európy. Na čele UEFA stál od roku 2007, v septembri tohto roku budú voľby nového prezidenta UEFA.