Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Francúzska polícia zatkla prekazila dohodnutú bitku fanúšikov

Fanúšikovia v Ríme Foto: TASR/AP

Holandských chuligánov zatkli, pretože boli vyzbrojení železnými tyčami a boxermi a mali zákaz cestovať na zápas.

Paríž 25. novembra (TASR) - Posilnené hliadky francúzskej polície zabránili výtržnostiam futbalových fanúšikov pred utorkovým zápasom Ligy majstrov medzi tímami Paríž Saint German a Ajax Amsterdam. V pondelok večer zatkli parížski muži zákona 95 priaznivcov holandského klubu, ktorí boli ozbrojení kovovými tyčami a nemali povolenie vycestovať na zápas.

Chuligáni PSG a ich kolegovia z Holandska majú bohatú históriu vzájomných násilných stretov. Polícia aj z toho dôvodu v utorok posilnila počet príslušníkov v historickom centre Paríža. Ako informovala agentúra AP, muži zákona zabránili najmenej jednej vopred dohodnutej bitke, ktorá sa mala uskutočniť v malej uličke pri námestí Saint Michel. Policajti od seba oddelili oba fanúšikovské tábory a na zápas ich eskortovali inými cestami.

Ťažkoodenci boli prítomní aj na stanici metra pri kine Odeon, ktorá sa v minulosti stala dejiskom niekoľkých bitiek medzi chuligánmi. Francúzska polícia dovolila na zápas vycestovať iba 850 fanúšikom Ajaxu, viacerí však prišli do Paríža aj napriek zákazu. Z 95 v pondelok zatknutých zostalo v cele predbežného zadržania v utorok večer 54.