Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Futbal

Arsenal prehral tretí zápas v rade. ManC zdolal Chelsea Londýn

Lewis Dunk (vpravo) z Brightonu sa raduje z gólu počas zápasu 29. kola anglickej Premier League proti Arsenalu Londýn 4. marca 2018 v Brightone. Foto: TASR/AP

Za Arsenal strelil jediný gól Aubameyang.

Londýn 4. marca (TASR) – V nedeľnom stretnutí 29. kola najvyššej anglickej futbalovej ligy prekvapujúco zvíťazil Brighton & Hove Albion nad Arsenalom Londýn 2:1.

"Čajky" udreli už v 7. minúte, keď sa v skrumáži pred bránkou Petra Čecha najlepšie zorientoval Lewis Dunk a s prehľadom otvoril skóre duelu. Po polhodine hry našiel center Pascala Grossa hlavu Glenna Murrayho a najlepší strelec nováčika súťaže zvýšil na 2:0. "Kanonieri" stihli odpovedať ešte pred odchodom do kabín presným zásahom Pierra-Emmericka Aubameyanga.

V druhom dejstve nedokázal šiesty tím tabuľky využiť územnú prevahu a prelomiť vynikajúcu obranu domácich. Arsenal tak prehral tretí ligový zápas v rade.

Suverénny líder tabuľky Manchester City zdolal v šlágri na domovskom Etihad Stadium úradujúceho majstra Chelsea Londýn 1:0. Tri body zabezpečil domácim portugalský stredopoliar Bernardo Silva, ktorý na začiatku druhého polčasu zužitkoval center Španiela Davida Silvu.

sumár:

Brighton & Hove Albion – Arsenal Londýn 2:1 (2:1)
Góly:
7. Dunk, 26. Murray – 43. Aubameyang

Manchester City – Chelsea Londýn 1:0 (0:0)
Gól:
46. B. Silva