Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Robbie Keane sa rozlúčil 68. gólom v drese Írska: Je správny čas ísť

Írsky reprezentant Robbie Keane Írska (vľavo) Foto: TASR/AP

Hráč Los Angeles Galaxy tak už neoblečie na seba zelený dres v najbližšom kvalifikačnom zápase MS 2018, ktorý zverenci trénera Martina O'Neilla absolvujú v Belehrade.

Dublin 1. septembra (TASR) - S reprezentačnou kariérou sa rozlúčil gólom. Tridsaťšesťročný írsky futbalový útočník Robbie Keane odohral v stredu v Dubline jeho 146. a posledný zápas v najcennejšom drese, ktorý okorenil 68. reprezentačným gólom. Prispel k nim k triumfu "zelených" v príprave nad Ománom 4:0 a pri odchode z ihriska v 57. minúte si vychutnal "standing ovations" fantastických fanúšikov.

Aviva Stadium bola svedkom odchodu írskej futbalovej legendy. Nik v histórii tamojšej reprezentácie neodohral viac zápasov a nestrelil viac gólov. Presným zásahom sa dostal aj na úroveň nemeckej ofenzívnej legendy Gerda Müllera, ktorý ale za Nemecko odohral 62 súbojov, všimol si írsky RTE.

"Je správny čas, viem to. Bolo to ťažké, ale neľutujem," povedal médiám Keane a dodal: "Či mi bude reprezentácia chýbať? Samozrejme, že bude. Bola súčasťou môjho života dlhý čas, dlhých 18 rokov. Dokonalo som si ich užil. Nemyslím si však, že budem toto rozhodnutie ľutovať. Stane sa zo mňa fanúšik Írska."

Hráč Los Angeles Galaxy tak už neoblečie na seba zelený dres v najbližšom kvalifikačnom zápase MS 2018, ktorý zverenci trénera Martina O'Neilla absolvujú v Belehrade. V reprezentačnom drese Keane debutoval ešte v roku 1998, počas kariéry pôsobil vo Wolverhamptone Wanderers, Coventry City, Interi Miláno, Leedsi United, Tottenhame Hotspur, FC Liverpool, Celticu Glasgow, West Hame United aj Aston Ville.