Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Martin Škrtel chcel odísť k Hamšíkovi, teraz je rád, že sa tak nestalo

Slovenský hráč Liverpoolu Martin Škrtel Foto: TASR/AP

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie si získal dôveru trénera Brendana Rogersa a v aktuálnej sezóne opäť patrí medzi opory zadných radov "The Reds".

Liverpool 12. februára (TASR) - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel priznal, že v lete sa takmer stal spoluhráčom krajana Mareka Hamšíka v talianskom klube SSC Neapol.

Nekompromisný stopér FC Liverpoool takmer celú druhú polovicu vlaňajšej sezóny presedel na lavičke náhradníkov a v lete sa pohrával s myšlienkou zmeniť dres. Veľký záujem prejavili Neapolčania a najmä ich tréner Rafael Benítez, ktorý veľmi dobre poznal Škrtelove kvality zo svojho pôsobenia v Liverpoole.

"Klamal by som, keby som povedal, že ma to nelákalo. Mal som za sebou ťažké časy, chcel som pravidelne hrávať. Ale na druhú stranu, po šiestich rokoch opustiť Liverpool len tak by bolo veľmi ťažké," uviedol 29-ročný stredný obranca v rozhovore pre Liverpool Echo.

Škrtel opäť raz preukázal svoju buldočiu povahu a počas letnej prípravy na sebe tvrdo pracoval. Jeho úsilie prinieslo vytúžené ovocie, keď si získal dôveru trénera Brendana Rogersa a v aktuálnej sezóne opäť patrí medzi opory zadných radov "The Reds".

"Pred sezónou som si povedal, že všetkým ukážem, že mám na to, aby som v Premier League pravidelne hrával. Každý tréning som si odmakal a v zápasoch som sa snažil odviesť maximum. Po zápasoch, ako bol ten sobotňajší proti Arsenalu, som veľmi rád, že som zostal," usmieval sa pri rozhovore rodák z Handlovej, ktorý narážal na sobotňajší duel proti "kanonierom" z Londýna.

Liverpoolčania uštedrili rivalovi z hlavného mesta debakel 5:1. Škrtel strelil prvé dva góly svojho tímu a mal veľkú zásluhu na tom, že "The Reds" po vysokom triumfe stále môžu pomýšľať v Premier League na majstrovský titul.