Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Spartak Trnava hľadá posily, zahrá si zrejme proti Olympique Marseille

Na snímke hráči Trnavy po zápase 33. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina - Spartak Trnava v Žiline 30. mája 2015. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Trnavčania sa dlhodobo držali v tabuľke Fortuna ligy na tretej priečke, no v záverečnom 33. kole uplynulej sezóny o ňu prišli a napokon skončili štvrtí.

Trnava 8. júna (TASR) - Slovenský futbalový klub Spartak Trnava hľadá posily na novú sezónu, v ktorej bude okrem domácich súťaži hrať aj v prvom predkole Európskej ligy UEFA 2015/2016. Jeho vedenie ja navyše blízko podpisu zmluvy s francúzsky veľkoklubom Olympiqueom Marseille a spoluprácu by malo uzavrieť aj s FC Santos. V nej je zakotvené pozvanie brazílskeho klubu na otvorenie City arény.

Trnavčania sa dlhodobo držali v tabuľke Fortuna ligy na tretej priečke, no v záverečnom 33. kole uplynulej sezóny o ňu prišli a napokon skončili štvrtí. Napriek tomu sa predstavia v prvom predkole EL. "Pred jarnou časťou sme si stanovili ciele, ktoré sa podarilo splniť na viac ako 80 percent. Chceli sme dosiahnuť 50 - 55 bodov, dostať sa do pohárovej Európy, hrať finále Slovnaft Cupu. Posledný menovaný nám nevyšiel. Juniorka sa mala udržať v druhej lige, čo sa podarilo," bilancoval sezónu na oficiálnom webe generálny manažér Spartaka Viktor Blažek.

Ten sa v súčasnosti snaží doplniť káder novými menami, keďže po sezóne odišli Martin Vyskočil, Marek Janečka, Kamil Kuzma a Peter Sládek. Hosťovanie sa skončilo aj brankárovi Ivanovi Kelavovi. "Gro tímu je dobré, hráčov máme veľmi kvalitných. Samozrejme, niektoré posty posilníme. Intenzívne na tom pracujeme. Prestupové okno sa otvorí na Slovensku 15. júna. Chceme dovtedy pripraviť veci tak, aby sme mali 22. júna zaregistrovaných pokiaľ možno všetkých nových hráčov," dodal Blažek. Otáznym zostáva aj pôsobenie Jána Vlaska, ktorý sa v uplynulom období stal pre Trnavu veľmi dôležitým hráčom. "O Vlaska prejavili záujem kluby z Poľska i Maďarska i exotickejších krajín. Uvidíme, ako sa veci okolo neho vyvinú," ozrejmil.

Vedenie klubu sa v súčasnosti nesústredí len na hráčsky káder. Hlboko v mysliach funkcionárov rezonuje aj dokončenie City arény, pre ktoré budú "bíli andeli" hrať na začiatku nového fortunaligového ročníka len na ihriskách súperov. Nový moderný štadión však bude mať aj iné výhody. "Chceme organizovať zaujímavé zápasy, keď bude napr. reprezentačná prestávka. Aj preto sme tesne pred podpisom zmluvy s francúzskym Olympique Marseille. Zápas by sa mal hrať v Trnave 4. septembra. Tento týždeň by sme mali doladiť podpis zmluvy s brazílskym Santosom, ktorý pozývame na slávnostné otvorenie štadióna," dodal Blažek.