Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Stoch je rád za príležitosť, trénerovi sa odvďačil gólom

Archívna snímka. Tréner Jorge Jesus (vľavo) z Benfica Lisabon reaguje pred Miroslavom Stochom z Fenerbahce Istanbul v odvete semifinále Európskej ligy Benfica Lisabon - Fenerbahce Istanbul v Lisabone 2. mája 2013. Foto: TASR/AP

Stoch zaznamenal predošlé tri presné zásahy do siete Grasshoppersu Zürich v dvojzápase play off a pomohol nimi k postupu do skupinovej fázy EL.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Slovenský futbalista Miroslav Stoch strelil už svoj štvrtý gól v tomto ročníku Európskej ligy UEFA 2016/2017, prvý v skupinovej fáze. Dvadsaťsedemročný krídelník bol žolíkom trénera Fenerbahce Istanbul Dicka Advocaata, ktorý ho poslal na ihrisko do druhého polčasu dovtedy bezgólového domáceho súboja s ukrajinskou Zorjou Luhansk.

Nový muž sa mu v 59. minúte odvďačil za dôveru úvodným presným zásahom, keď strelou z 25 metrov prekvapil súperovho brankára. V 67. minúte stanovil na konečných 2:0 stopér Simon Kjaer a turecký tím sa vďaka zisku troch bodov vyšvihol na čelo tabuľky A-skupiny.

Stoch zaznamenal predošlé tri presné zásahy do siete Grasshoppersu Zürich v dvojzápase play off a pomohol nimi k postupu do skupinovej fázy EL. Jeho krajana Martina Škrtela môže mrzieť inkasovaná žltá karta v nadstavenom čase víťazného súboja s Luhanskom, po ktorej bude chýbať v záverečnom vystúpení proti Feyenoordu Rotterdam. Ten podľahol Manchestru United vysoko 0:4 a prenechal anglickému tímu druhú priečku. "Vedeli sme, že nás čaká náročný súper. Už v prvom vzájomnom stretnutí na pôde Feyenoordu sme zachraňovali bod až v poslednej minúte. Teraz sme to našťastie boli my, kto strelil prvý gól, a ten nám veľmi pomohol," uviedol Stoch pre oficiálnu stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

V pretlaku kvalitných legionárov nastupuje Stoch sporadicky. Vo štvrtok však dal o sebe vedieť. "V prvom rade som veľmi rád za to, že som dostal príležitosť, keďže v uplynulých týždňoch som nenastupoval vôbec. Sezóna je ešte dlhá, budúci týždeň pribudne do programu už aj skupinová fáza Tureckého pohára, pevne verím, že aj účinkovanie v Európskej lige bude pokračovať, takže zápasov bude dostatok. Uvedomujem si, že na mojom poste je veľká konkurencia, preto mi nezostáva nič iné, ako pri každej príležitosti odovzdať maximum," dodal Stoch.