Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Futbal

AC Miláno zdolalo Turín, Kucka odohral celý zápas

Hráč AC Milána Juraj Kucka (vpravo) a Emiliano Moretti z FC Turín v 1. kole talanskej Serie A 21. augusta 2016 v Miláne. Foto: TASR/AP

Domáci ale mohli hrubo pykať za zbabraný záver.

Rím 21. augusta (TASR) - Futbalisti AC Miláno zvíťazili v sobotu v ich úvodnom zápase nového ročníka talianskej Serie A doma nad FC Turín 3:2. Hetrikom sa blysol 29-ročný kolumbijský útočník Carlos Bacca. V mužstve trénera Vincenza Montellu odohral celý zápas aj slovenský reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka.

Domáci ale mohli hrubo pykať za zbabraný záver. Najprv inkasovali v nadstavenom čase na 3:2 a potom v šestnástke fauloval Gabriel Paletta, videl červenú kartu a hostia kopali penaltu. Keďže tú Andreovi Belottimu zneškodnil skvelým zákrokom brankár Gianluigi Donnarumma, domáci mohli osláviť všetky tri body.


Futbalisti AS Rím zvíťazili v sobotňajšom úvodnom zápase nového ročníka talianskej Serie A nad Udinese presvedčivo 4:0. "Giallorossi" rozhodli o svojom domácom triumfe v druhom polčase, v ktorom padli všetky góly. Najskôr sa na Stadio Olimpico dvakrát strelecky presadil striedajúci Diego Perotti, o ďalšie zásahy sa postarali bosniansky útočník Edin Džeko a Egypťan Mohamed Salah.




V druhom sobotnom stretnutí prvého kola úspešne vykročil Juventus Turín za obhajobou majstrovského titulu, keď na vlastnom štadióne zdolal Fiorentinu 2:1. Víťazný gól strelil v 75. minúte Gonzalo Higuain, ktorý do kádra sériového talianskeho šampióna prestúpil toto leto z konkurenčného Neapola.

Higuain zasiahol do stretnutia až v 66. minúte, už počas rozcvičky mu však fanúšikovia aplaudovali a skandovali jeho meno. "Pripravili mi naozaj úžasné privítanie. Od prvého momentu som cítil ich dôveru a to je pre hráča v novom klube vždy dôležité," povedal argentínsky kanonier, ktorý vlani napol sieť súperových brankárov 36-krát.




Neapol za neho zinkasoval 90 miliónov eur, čo je rekordná čiastka v histórii talianskej Serie A. "Som tu preto, aby som strieľal góly. Uvedomujem si, že v tom spočíva moja práca. Cítim, že ešte nie som v ideálnej forme, ale s pribúdajúcimi tréningami s novými spoluhráčmi sa do nej rýchlo dostanem. Podstatné je, že sme zvládli vstup do sezóny," dodal Higuain po triumfe nad Fiorentinou.

Serie A - 1. kolo:

nedeľa:

AC Miláno - FC Turín 3:2 (1:0)
Góly:
38., 50. a 62. Bacca (tretí z 11 m) - 48. Belotti, 90.+1 Baselli, ČK: 90.+4 Paletta (Miláno)
/J. Kucka (Miláno) odohral celý zápas/

sobota:

AS Rím - Udinese Calcio 4:0 (0:0)
Góly:
65. a 76. Perotti, 83. Džeko, 84. Salah

Juventus Turín - ACF Fiorentina 2:1 (1:0)
Góly:
37. Khedira, 75. Higuain - 70. Kalinič