Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Spartak Trnava má na dosah postup do 2. predkola EL

Kapitán Spartaka Trnava Miroslav Karhan Foto: TASR/Petr Kollár

Športový riaditeľ Spartaka Miroslav Karhan je pred odvetou na štadióne ViOn-u v Zlatých Moravciach optimistický.

Trnava 9. júla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia vo štvrtok 10. júla o 19.30 SELČ na odvetné stretnutie 1. predkola Európskej ligy proti maltskému tímu FC Hibernians so snahou zopakovať výkon z prvého duelu. "Červeno-čierni" po kvalitnej tímovej hre pred týždňom triumfovali na pôde súpera 4:2, keď o výsledku rozhodli už v prvom polčase, ktorý vyhrali 3:0.

Športový riaditeľ Spartaka Miroslav Karhan je pred odvetou na štadióne ViOn-u v Zlatých Moravciach optimistický. "Nikdy nehovor nikdy, vo futbale sa môže stať všetko. Som však presvedčený, že postup si už ustrážime," uviedol pre oficiálny klubový web Karhan. Ten sledoval prvé meranie síl na Národnom štadióne Ta 'Qali v La Vallette osobne. "S výsledkom môžeme byť spokojní. Po priebehu, keď sme viedli trojgólovým rozdielom a domáci prišli o vylúčeného obrancu, sme možno trochu poľavili a nezachytili úvod druhého polčasu, keď sme dvakrát zbytočne inkasovali. Keby nám ale niekto pred zápasom povedal, že vyhráme o dva góly, brali by sme to," dodal Karhan.

Domácim bude v odvete chýbať brankárska jednotka Dobrivoj Rusov i skúsený český útočník Martin Vyskočil. Rusov utrpel v prípravnom súboji proti Interu Baku otras mozgu a čaká ho ešte najmenej týždenný lekármi naordinovaný pokoj. Tréner Juraj Jarábek sa bude musieť zaobísť aj bez Vyskočila, ktorý má prasknutú kosť v zápästí. Hostia z Malty nastúpia bez defenzívneho stredopoliara Jonathana Pearsona. Ten v prvom stretnutí pred týždňom videl červenú kartu.

Ak Trnavčania zvládnu dobre rozohratú partiu doviesť do postupového konca, v 2. predkole EL by ich čakal gruzínsky tím FC Zestafoni. Prvé stretnutie by Spartak hral na pôde súpera (17. júla), odvetu potom o týždeň neskôr v Zlatých Moravciach.

EL - 1. predkolo - druhý zápas:

Spartak Trnava - FC Hibernians, prvý zápas 4:2, hlavný rozhodca: Nerijus Dunauskas (Litva), 19.30 SELČ v Zlatých Moravciach

pravdepodobné zostavy:

Spartak: Strapák – Siva, Janečka, Tóth, Čonka – Kuzma, Sabo – Špalek, Vlasko, Chovanec – Mikovič

Hibernians: Balzan – Dias Marcelo, Gomes, Soares, Desira – Muscat – Cohen, Bezzina, Failla – Kristensen – Farrugia