Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

ViOn Zlaté Moravce chce zbierať body a v tabuľke sa posunúť nahor

Tlačová konferencia futbalového klubu ViOn Zlaté Moravce pred začiatkom jarnej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 v utorok 25. februára 2014 v Zlatých Moravciach. Na snímke vľavo majiteľ klubu Viliam Ondrejka a vpravo hlavný tréner mužstva Branislav Mráz. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Počas prípravy ViOn odohral osem stretnutí s bilanciou 5-1-2 a so skóre 17:10, najlepším strelcom bol Pavelka s piatimi gólmi.

Zlaté Moravce 25. februára (TASR) - Po jeseni 8. mužstvo v tabuľke slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 FC ViOn Zlaté Moravce hodlá na jar zbierať body a posunúť sa v tabuľke čo najvyššie. Zverenci trénera Branislava Mráza sa na jarnú časť sezóny pripravovali výlučne v domácich podmienkach.

Počas prípravy ViOn odohral osem stretnutí s bilanciou 5-1-2 a so skóre 17:10, najlepším strelcom bol Pavelka s piatimi gólmi.

"Najväčšou posilou mužstva je to, že káder zostal prakticky spolu. Mužstvo v zimnej príprave splnilo všetko, čo malo naplánované. Počas zimnej prestávky sme začali intenzívne pracovať na rekonštrukcii nášho štadióna, práce idú podľa harmonogramu, kompletná rekonštrukcia by mala byť ukončená v septembri 2014. Vzhľadom k tomu sme si vymenili zápas s Trenčínom, takže prvé štyri jarné stretnutia odohráme na ihriskách súperov," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii, ktorá sa konala tradične v priestoroch hotela ViOn, majiteľ klubu Viliam Ondrejka.

Aj trénera Mráza teší fakt, že káder sa obmenil minimálne. "Som rád, že káder mužstva zostal 99-percent spolu: V príprave sa nám vyhýbali vážnejšie zranenia, trápi nás len zdravotný stav Michala Pintéra, ktorý má málo natrénované. Najväčším je odchod Obročníka, zmenili sme preto spôsob hry v stredovej formácii. Cieľom mužstva je vyrovnaná sezóna, zbieranie bodov a v tabuľke posun smerom nahor."

Za kabínu sa pred médiá postavil kapitán Martin Babic: "Zimná príprava bola náročná a dlhá. Všetci v kabíne sme čakali na tento týždeň, tešíme sa do Senice na prvý jarný majstrovský zápas, všetci veríme, že v tabuľke budeme stúpať vyššie."



odchody: Michal Obročník do Slovana Liberec (ukončenie hosťovania), Róbert Vaniš a Patrik Sabo do Slovana Bratislava (ukončenie hosťovania) Ľubomír Bernáth

príchody: Irfan Hadžič (Inter Zaprešič), Marius Charizopulos zo Šale, Karol Pavelka z Karvinej, Ladislav Žák z Topoľčian, Jozef Novota Slažany.

káder ViOn-u Zlaté Moravce:
brankári: Martin Kuciak, Patrik Brezina, Jozef Novota
obrancovia: Patrik Pavlenda, Pavol Majerník, Peter Chrappan, Martin Chren, Michal Pintér, Adrián Candrák, Marius Charizopulos
stredopoliari: Peter Orávik, Martin Babic, Lukáš Kováč, Martin Ondrejka, Martin Pribula, Peter Mazan, Luis Fernando Furtado Bolinha
útočníci: Irfan Hadžič, Lukáč Szabó, Karol Pavelka, Lukáč Mihálik, Ladislav Žák