Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Xavi je na odchode z Barcelony, s katarským Al Sadd rokuje o zmluve

Španiel Xavi Hernandez (vpravo) bojuje o loptu s Írom Aidenom McGeadym v zápase skupiny C futbalových ME v Gdaňsku 14.júna 2012. Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný stredopoliar nastúpil za "Barcu" rekordných 751-krát od debutu v roku 1998.

Madrid 29. marca (TASR) - Futbalista FC Barcelona Xavi Hernandez má namierené do katarského klubu Al Sadd. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie klubu.

Tridsaťpäťročný stredopoliar nastúpil za "Barcu" rekordných 751-krát od debutu v roku 1998. Pod vedením súčasného trénera Luisa Enriqueho však v aktuálnej sezóne dostáva obmedzený priestor. "Al Sadd Sports Club môže potvrdiť posledné správy o prebiehajúcich rokovaniach so Xavim Hernandezom," uviedol klub na svojej oficiálnej stránke. "Španielsky hráč je momentálne v Dauhe aj so svojou rodinou, aby sa lepšie oboznámil s krajinou, kde bude v blízkej budúcnosti žiť. Klub všetkých uisťuje, že akonáhle podpíše zmluvu, okamžite tieto novinky oznámime prostredníctvom lokálnych a regionálnych médií," uvádza sa ďalej vo vyhlásení.

Španielske médiá tento týždeň informovali, že Xavi sa chystá podpísať s Al Sadd trojročný kontrakt v hodnote 10 miliónov eur na sezónu s opciou na ďalší ročník.

Xavi počas svojej bohatej kariéry odohral 133 duelov za španielsku reprezentáciu, premiéru v najcennejšom drese absolvoval v prípravnom zápase proti Holandsku v novembri 2000. Na konte má tituly z ME 2008 a 2012 a z MS 2010. S Barcelonou sa trikrát tešil z triumfu v Lige majstrov či siedmich titulov v La Lige.