Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Hokej

Bača odišiel z Mountfieldu HK na hosťovanie do Slavie Praha

Na archívnej snímke hokejista Martin Bača. Foto: TASR

V Slavii dostane väčší herný priestor a v prípade potreby bude pripravený zapojiť sa do Mountfieldu HK.

Praha 12. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Martin Bača bude hosťovať v Slavii Praha. Na striedavý štart však môže kedykoľvek nastúpiť aj za svoj zmluvný klub, ktorým je extraligový Mountfield HK.

Slavia sa v súčasnosti borí s finančnými ťažkosťami, pre ktoré v utorok uvoľnila viacero kľúčových hráčov. Medzi odchádzajúcimi sa ocitli aj dvaja Slováci - obranca Peter Hraško a útočník Jaroslav Markovič. Za brankára Alexandra Hyláka, ktorý sa dohodol na kontrakte do konca sezóny so Škodou Plzeň, získala Slavia Patrika Polívku a ďalšiu trojicu hráčov. Obranné rady vystužil Bača.

"Martin bude pôsobiť v Slavii na hosťovaní, v Hradci Králové bude mať striedavé štarty. V Slavii dostane väčší herný priestor a v prípade potreby bude pripravený zapojiť sa do nášho tímu," povedal pre české médiá generálny manažér Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Bača dosiaľ pôsobil v druhej najvyššej súťaži v drese Litoměříc. V minulosti odohral dva ročníky v nadnárodnej EBEL lige za Znojmo, predtým strávil tri roky v Nitre. Hokejovo vyrástol v Liptovskom Mikuláši.