Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

VIDEO: Bakoš chváli spánok i rezeň a tvrdí: Sme 20 frajeri na gól

Na snímke hokejista Martin Bakoš v Slovenskom dome počas XXIII. zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu, 18. februára 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Hráči si v nedeľu pospali, tréning sa zrušil a myšlienky sa z hokejového jarma aspoň na pár hodín odpútali aj návštevou Slovenského domu.

Pjongčang 19. februára (TASR) - Na rozptýlenie hokejových myslí nemali slovenskí reprezentanti na ZOH v Pjongčangu príliš veľa časopriestoru. Istotne nie od štartu zápolení v základnej fáze, veď za štyri dni odohrali tri zápasy a ten záverečný proti Slovincom sa skončil krátko pred polnocou kórejského času. A tak si Martin Bakoš pochvaľoval, že mužstvo po "horúčke sobotňajšej noci" zregenerovalo.

Hráči si v nedeľu pospali, tréning sa zrušil a myšlienky sa z hokejového jarma aspoň na pár hodín odpútali aj návštevou Slovenského domu. "Bol to dobrý krok, trochu sme si od hokeja oddýchli a prečistili hlavy. A pochutili sme si na vývare a rezni so zemiakmi, takže tiež vítaná zmena. Verím, že toto nám pomôže."



Pondelok však už bol opäť deň plný hokeja, tréning, tímový míting, analýzy. Čo zmeniť, aby slovenský hokej dostal ten americký na kolená a preskočil cezeň do vytúženého štvrťfinále. Lebo čosi ako osemfinálová fáza (teda kvalifikácia o najlepšiu osmičku) nemohla byť cieľom ani len pre domáceho outsidera, keďže podľa formátu olympijského turnaja postúpil každý z 12 účastníkov.

Bakoš hútal: "Góly sú základ. Nejaké sme dali v každom zápase, ale musíme ich dať asi viac. Mužstvá tu majú kvalitné defenzívy, ale aj tak si musíme vytvoriť viac šancí. Z každej nepadne gól, ale každý tu môže dať gól a myslím, že v našom tíme sa to už potvrdilo. Máme vyrovnané lajny a na nikoho tu nie je teda vyvinutý prílišný tlak. Bude nás dvadsať frajerov a každý má šancu rozhodnúť."

Vyslaní redaktori TASR Andrej Bezák a Peter Horváth