Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Česi na MS aj s Polákom a Sobotkom, ale bez Hejdu

Na snímke dolu Jaromír Jágr a hore tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Trénerovi národného tímu Vladimírovi Růžičkovi by mali byť k dispozícii od utorka.

Praha 1. mája (TASR) - Českú hokejovú reprezentáciu pred blížiacimi sa MS v Bielorusku posilnia obranca Roman Polák a útočník Vladimír Sobotka. Obom hráčom sa po vypadnutí St. Louis z bojov o Stanleyho pohár skončila v zámorí sezóna, trénerovi národného tímu Vladimírovi Růžičkovi by mali byť k dispozícii od utorka. Z účasti na svetovom šampionáte sa ospravedlnil obranca Colorada Jan Hejda, ktorý sériu proti Minnesote dohrával s dvoma zlomenými prstami na ruke.

Růžička má podľa portálu idnes.cz záujem aj o Jakuba Voráčka z Philadelphie a Tomáše Hertla zo San Jose. Tímy oboch hráčov skončili svoju púť v play off NHL v stredu v noci. V českom tíme sú zatiaľ traja hráči zo zámorskej profiligy - útočníci Jaromír Jágr (New Jersey), Jiří Hudler (Calgary) a obranca Detroitu Jakub Kindl.

"Verím, že tím posilní aspoň Jakub Voráček. Trápi ho síce zranenie ruky, ale hral s ním aj v play off. Obavy mám o Tomáša Hertla. Je totiž možné, že ho neuvoľní jeho klub," povedal pre idnes.cz Růžička, ktorý oznámi predbežnú podobu nominácie na MS v nedeľu.