Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Dukla Trenčín získala lotyšského reprezentanta Andersonsa

Na snímke vpravo Tomáš Tatar (Slovensko) uprostred Janis Andersons a vľavo Edgars Masalskis (obaja Lotyšsko) Foto: TASR/Martin Baumann

Trenčania sa po návrate z dovoleniek stretnú 21. júla a po týždňovej príprave na suchu vykorčuľujú 28. júla na ľad.

Trenčín 9. júla (TASR) - Novou tvárou v kádri hokejového extraligistu Dukla Trenčín sa stal lotyšský reprezentant Janis Andersons. S vedením klubu sa dohodol v stredu na ročnej spolupráci.

"Janis Andersons je skúsený obranca, ktorý určite posilní našu defenzívu, keďže má skúsenosti aj z majstrovstiev sveta," uviedol na oficiálnom webe Dukly športový manažér Jozef Daňo. Dvadsaťsedemročný bek však nie je poslednou posilou do defenzívnych radov tímu. "Hľadáme ešte ďalšie posily do obrany, chceli by sme angažovať aspoň dvoch skúsených obrancov," dodal Daňo.

Trenčania sa po návrate z dovoleniek stretnú 21. júla a po týždňovej príprave na suchu vykorčuľujú 28. júla na ľad. Andersons sa pripojí k mužstvu už na prvom stretnutí. "Prešiel viacerými ligami, hrával na MS, účasť na posledných mu znemožnilo zranenie. Podľa informácií, ktoré mám, bol aj na svojej poslednej zastávke platným hráčom a oporou," uviedol tréner Roman Stantien.

Andersons pôsobil naposledy v druhej nemeckej lige v tíme Heilbronner Falken. V minulosti si obliekol aj dres Dinama Riga v KHL a hrával aj v Česku za Třinec, Vsetín či Duklu Jihlava. Lotyšsko reprezentoval v mládežníckych kategóriách do 18 aj 20 rokov a štyrikrát štartoval na svetovom šampionáte v elitnej divízii.

Trenčania obsadili v uplynulej sezóne 9. miesto a ročník sa pre nich skončil ešte pred začiatkom play off. Počas prestávky však získali skúsené útočné duo Tibor Melichárek - Vladimír Nemec, do bránky Branislava Konráda a defenzívu vystužil spolu s Andersonsom aj Ondrej Zošiak. Na novej zmluve sa pod hradom Matúša Čáka dohodol skúsený center Róbert Petrovický, najlepší kanonier tímu v uplynulej sezóne Ondrej Mikula ako aj český krídelník Tomáš Komínek. Do extraligy by mali zverenci trénerskej dvojice Stantien - Jánoš vstúpiť aj za počiatočnej podpory Richarda Lintnera a Rastislava Pavlikovského.