Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

Experiment s Byfuglienom nevyšiel, vráti sa do obrany

Hokejista Winnipegu Jets Dustin Byfuglien (33) z tímu Foligno strieľa , na bránu v súťaži o najtvrdšiu strelu v rámci súťaže zručností (All-Star Skills) , ktorá sa konala pred exhibičným hokejovým Zápasom hviezd NHL v Columbuse 24. januára 2015. Foto: TASR/AP

Američania odohrajú svoj prvý duel na SP v Toronte v sobotu proti Tímu Európa, v drese ktorého by sa mali predstaviť aj šiesti Slováci.

Washington 14. septembra (TASR) - Tréner hokejistov USA John Tortorella priznal, že experiment so zaradením Dustina Byfugliena do útoku nevyšiel podľa jeho predstáv. Univerzálny hokejista, ktorý v NHL pendloval medzi obranou a útokom, nastúpil v prípravnom stretnutí pred Svetovým pohárom 2016 proti Fínsku v štvrtej útočnej formácii.

Spomedzi všetkých korčuliarov strávil na ľade najmenej času (10:32 min), prezentoval sa dvoma strelami a tvrdým hitom na Olliho Määttu. "Nie je to moja obľúbená pozícia. Tréneri chceli niečo vyskúšať a ja som len plnil ich pokyny," povedal Byfuglien.

Podľa Tortorellu sa 31-ročný univerzál vráti do obrany. Američania odohrajú svoj prvý duel na SP v Toronte v sobotu proti Tímu Európa, v drese ktorého by sa mali predstaviť aj šiesti Slováci.