Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Hokejová sedemnástka uzavrela turnaj v Sarajeve úspechom

Ilustračné foto Foto: TASR

Zverenci Jána Lipianskeho zdolali v záverečnom stretnutí Švajčiarov.

Sarajevo 14. februára (TASR) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 17 rokov zakončili svoje vystúpenie na Európskom olympijskom festivale mládeže v bosnianskom Sarajeve víťazstvom. Zverenci Jána Lipianskeho zdolali v stretnutí o konečné 5. miesto Švajčiarov 4:1.

"Švajčiarov dobre poznáme, hráme s nimi najčastejšie zo všetkých súperov. Do zápasu sme ale nevstúpili vôbec dobre. V prvej tretine sme mali veľmi veľa vylúčení, no podarilo sa nám dať prvý gól, od čoho sa potom všetko odvíjalo. Švajčiari mali v nohách včerajší zápas, čomu sme trochu prispôsobili taktiku. Vyšlo nám to, chlapcom gratulujem, odviedli kus dobrej roboty, len je škoda, že formát turnaja je nastavený tak, že my s dvomi víťazstvami sme piati a iné družstvo môže byť s jediným víťazstvom druhé. Také sú však podmienky pre všetkých," povedal Lipiansky pre Slovenský olympijský a športový výbor.


Slovensko 17 Švajčiarsko 17 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 11. Stacha (Myklukha), 22. Jombík (Fatul), 35. Kašlík (Jamrich, Putala), 60. J. Ragan (R. Petráš, Myklukha) – 38. Biasca. Vylúčenia na 2 min: 6:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1