Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

O štarte Graňáka na MS sa rozhodne až po lekárskych vyšetreniach

Dominik Graňák Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po zlomenine členka sa stále necíti stopercentne fit.

Moskva/Bratislava 19. marca (TASR) - Pre slovenského obrancu Dominika Graňáka sa už klubová sezóna skončila, keď obhajca Gagarinovho pohára Dinamo Moskva nečakane vypadol vo štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL. Skúsený, 30-ročný hokejista však stále nevie, či bude reprezentovať svoju krajinu na májových majstrovstvách sveta v Minsku, len nedávno sa totiž zotavil po zlomenine členka a stále sa necíti stopercentne fit.

"S trénerom národného tímu Vladimírom Vůjtekom som už hovoril. Absolvujem vyšetrenia a podľa toho sa uvidí, čo so mnou bude ďalej. Nemôžem na sto percent povedať, že reprezentovať nepôjdem, ale zase ani opak. Všetko ukážu lekárske vyšetrenia," uviedol Graňák pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). "Na jednej strane som sklamaný z toho, ako pre nás dopadol ročník s Dinamom a na druhej si zase myslím, že na to, aby som končil sezónu, je príliš skoro. O pár dní sa na to celé budem pozerať určite inak a podľa toho budem aj postupovať," povedal 132-násobný reprezentant.

Graňák v uplynulých dvoch rokoch zažíval fantastické hokejové pocity, keď dvakrát siahol s klubovými spoluhráčmi na Gagarinov pohár a v roku 2012 získal s národným mužstvom na MS v Helsinkách striebornú medailu. V aktuálnom ročníku sa mu však nedarilo, pre zlomeninu členka prišiel o ZOH v Soči a v 1. kole play off nestačil jeho tím na Jaroslavľ. "Vedeli sme, že víťazstvo v základnej časti netreba preceňovať. Nikto z nás to ani nerobil, ale Lokomotiv hral skutočne výborne. Nám chýbala iskra z minulých sezón. Posledné dva zápasy v sérii nám absolútne nevyšli," priznal. "Z tých všetkých sezón, ktoré som strávil v Diname, bola táto najhoršia. Aj zo zdravotného hľadiska. Pauzoval som v nej až trikrát."

Polovica marca určite nebola pre Graňáka vysnívaným dátumom na to, aby nemusel myslieť na hokej. "V klube sme dostali týždeň voľno, takže do budúcej stredy budem na Slovensku a navštívim lekárov. Noha, ktorú som mal zranenú, totiž stále nie je fit. Nie je to síce nič dramatické, ale aspoň nadišiel čas, aby som sa dal zdravotne do poriadku. Trošku mi chýbala súdnosť v tom, že som do zápasového kolotoča naskočil priskoro. Zaostával som za protihráčmi aj spoluhráčmi. Chcel som im pomôcť, ale v prvých dueloch po zranení to nebolo ono. Posledné dva zápasy som sa už cítil lepšie, ale manko bolo badateľné," dodal Graňák, ktorý v prebiehajúcej sezóne KHL nazbieral v 40 zápasoch 12 bodov za 6 gólov a rovnaký počet asistencií.