Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

POTVRDENÉ: Bielorusi porazili Nórsko,Slováci do štvrťfinále nepostúpia

Nórska hokejová reprezentácia v Ostrave počas MS. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovensko sa rozlúči s MS v zápase proti USA od 16.15 hod. Sledujte náš ONLINE.

Bratislava 12. mája (Teraz.sk) - Asi nikdy predtým Slováci tak nefandili Nórom ako dnes. Stretnutie, ktoré rozhodlo o tom, či ešte proti Američanom budeme mať šancu na postup do štvrťfinále. Situácia bola veľmi jednoznačná, Bielorusom stačil jediný bod na to, aby sa kvalifikovali medzi osmičku najlepších na šampionáte.



Bielorusi mali po dueli s Fínskom iba 17 hodín na regeneráciu. Zápas začal v Ostrave o 12.15 hod. Bielorusi strelili tri góly z presilovky a Slováci po ich výhre balia kufre. Naši sa rozlúčia s MS v zápase proti USA.

Nórsko - Bielorusko 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Góly: 33. Thoresen (M. Olimb, Holös), 46. Nörstebö (M. Olimb, Thoresen) – 8. Kaľužnyj (S. Kosticyn, A. Kosticyn), 30. Korobov (S. Kosticyn, Kaľužnyj), 33. A. Kosticyn (Kaľužnyj, Stepanov). Rozhodovali: Hodek (ČR), Vinnerborg (Švéd.) – Mills (Kan.), Carnathan (USA), vylúčení: 7:4 na 2 min., presilovky, 0:3, oslabenia: 0:0, 8812 divákov (vypredané).

Nórsko: Haugen – Holös, Tollefsen, Stene, Roymark, Roest – Nörstebö, Trygg, Ask, Thoresen, M. Olimb – Bonsaksen, Sorvik, Bastiansen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Odegaard, Trettenes, Martinsen, Forsberg, Dählstrom.
Bielorusko: Lalande – Usenko, Korobov, A. Kosticyn, Kaľužnij, S. Kosticyn – Stasenko, Jevenko, Drozd, Stas, Gavrus – Šinkevič, Goroško, Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Lisovets, Demkov, Jefimenko, Kitarov, Volkov.


POVEDALI PO ZÁPASE
Morten Ask, útočník Nórska:
"V druhej polovici zápasu sme zabojovali a vrátili sa do hry. Bol to pre nás náročný turnaj, nechceli sme sa však rozlúčiť vysokou prehrou. Každý tvrdo pracoval, aby sa to nestalo, bili sme sa o vyrovnanie, no náš tlak prišiel neskoro."
Andrej Stepanov, útočník Bieloruska: "Za stavu 3:0 to vyzeralo na jasnú záležitosť. Nóri potvrdili, že majú kvalitný tím a zdramatizovali zápas. V závere to bolo ťažké, už sme cítili únavu, lebo sme nemali veľa času zregenerovať po včerajšom stretnutí."
Kevin Lalande, brankár Bieloruska: "Chalani cítili na konci už trochu únavu, no všetci sme odovzdali maximum. Spoluhráči podali obetavý výkon, blokovali súperove strely, veľmi mi pomohli."