Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Josef Turek je novým trénerom HKM Zvolen

Na snímke radosť hráčov Zvolena po výhre 3 : 2 v treťom finálovom zápase hokejovej Slovnaft play off Tipsport extraligy HC Košice - HKM Zvolen 11. apríla 2013 v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Turek sa vracia do slovenskej extraligy po takmer štyroch mesiacoch.

Zvolen 27. februára (TASR) - Novým trénerom hokejistov HKM Zvolen sa stal Josef Turek, ktorý nahradil vo funkcii Júliusa Šuplera. Ten podal v stredu vedeniu klubu svoju abdikáciu.

Turek sa vracia do slovenskej extraligy po takmer štyroch mesiacoch. Na začiatku novembra odišiel zo Skalice do českej extraligy, aby pomohol Chomutovu dostať sa z posledného miesta v tabuľke vyššie. Jeho misia v tíme "pirátov" však nebola úspešná a po novom roku na poste hlavného trénera skončil.

"S pánom Turekom sme jednali už pred sezónou. Bol náš hlavný kandidát, no vtedy sme to nedotiahli spoločne do konca. Po odstúpení pána Šuplera to bola naša prvá voľba. V neskorších večerných hodinách som ho v stredu kontaktoval prostredníctvom jeho agenta. Následne som sa rozprával aj s ním a rýchlo sme sa dohodli," ozrejmil pre TASR generálny manažér HKM Milan Čanky.

Josef Turek sa však tentoraz na Slovensku zdrží zrejme dlhšiu dobu, keďže vo Zvolene sa dohodol až do konca budúcej sezóny. "Zmluvu podpíšeme spoločne do 30. apríla 2015," dodal Čanky.

Vedenie aktuálneho majstra muselo v priebehu sezóny riešiť trénerskú otázku už druhýkrát. Najskôr sa po neuspokojivých výkonoch porúčal po 11. kole český kormidelník Lubomír Oslizlo, vo funkcii ho nahradil bývalý reprezentačný kouč SR Július Šupler. Ten sa po kolísavých výkonoch a posledných siedmich prehrách v rade rozhodol v stredu abdikovať, v boji o play off za obhajobou titulu tak povedie Zvolenčanov práve Josef Turek.

Prehľad zmien trénerov v Tipsport extralige 2013/2014

po 11. kole Lubomír Oslizlo (Zvolen) - od 12. kola Július Šupler

po 19. kole Róbert Kaláber (Trenčín) - od 20. kola Milan Staš

po 19. kole Josef Turek (Skalica) - od 20. kola Andrej Výboh

po 27. kole Jan Neliba (Žilina) - od 28. kola Róbert Kaláber

po 44. kole Róbert Kaláber (Žilina) - od 45. kola Martin Groma

po 51. kole Július Šupler (Zvolen) - od 52. kola Josef Turek