Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Podľa Červenku budú Česi bojovať o medaily, zaspomínal na Nagano

Na snímke zľava Roman Červenka, Jaromír Jágr, Petr Hubáček a Petr Koukal so zlatými medailami oslavujú majstrovský titul po víťazstve nad Ruskom v roku 2010. Foto: TASR/AP

Nič nie je nemožné, v roku 1998 na ZOH v Nagane Česko rovnako nepatrilo medzi hlavných favoritov, ale tím dokázal získať zlato. Teraz máme tiež dobré mužstvo, povedal Červenka.

Moskva 28. januára (TASR) - Český národný hokejový tím plánuje na blížiacej sa zimnej olympiáde v Soči získať cenný kov. V rozhovore pre ruskú tlačovú agentúru ITAR-TASS sa o tom zmienil útočník SKA Petrohrad Roman Červenka.

"Na olympijskom turnaji budú všetky družstvá dobré. Samozrejme, že medzi nimi budú favoriti, predovšetkým Kanada, Rusko, Švédsko a USA. Celkovo však šesť alebo sedem družstiev bude chcieť získať medailu a medzi nimi aj Česká republika. Budeme sa snažiť, aby všetko fungovalo tak, ako chceme i keď chápem, že to bude ťažké. Budeme bojovať a neskôr uvidíme," uviedol pre ruské médium Červenka.

Podľa jeho slov sú v českom tíme zastúpené všetky vekové kategórie. "V mužstve sú mladí chalani, stredná generácia a veteráni. Špecifickosť olympijského turnaja spočíva v tom, že stačí vyhrať štvrťfinálový zápas a potom už hráte o medaily. Nič nie je nemožné, v roku 1998 na ZOH v Nagane Česko rovnako nepatrilo medzi hlavných favoritov, ale tím dokázal získať zlato. Teraz máme tiež dobré mužstvo," povedal Červenka.

Držiteľ zlatého kovu z MS 2010 v Nemecku načrtol i predolympijské plány českého národného tímu. "Do začiatku ZOH majú hráči voľný program. Zraz máme 5. februára v Prahe a o deň neskôr odlietame do Soči," konštatoval Červenka.