Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Hokej

Marek Hovorka zamieril po odchode z Chomutova do Vítkovíc

Marek Hovorka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hovorka prišiel do Chomutova pred sezónou 2014/2015 a zaslúžil sa o návrat klubu do českej extraligy.

Ostrava 3. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Marek Hovorka posilnil HC Vítkovice. Tridsaťjedenročný útočník bol donedávna hráčom Chomutova, vedenie klubu s ním však ukončilo spoluprácu. Držiteľ striebornej medaily z MS 2012 odohral v aktuálnej sezóne 22 zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a dve asistencie.

Chomutovský klub o ukončení spolupráce so slovenským útočníkom informoval na svojej oficiálnej stránke. Hovorka prišiel do Chomutova pred sezónou 2014/2015 a zaslúžil sa o návrat klubu do českej extraligy. V drese Pirátov napokon odohral 93 zápasov, v ktorých strelil 36 gólov a na 43 prihral.

Držiteľ striebornej medaily z MS 2012 sa vo štvrtok už objavil na tréningu Vítkovíc. Informáciu o jeho angažovaní priniesla oficiálna stránka klubu. "Vítkovice o mňa prejavili vážny záujem. Chcú mi dať priestor, preto pre mňa boli po odchode z Chomutova jedinou alternatívou," poznamenal Hovorka pre klubový web. Pre Hovorku je to už siedme pôsobisko v Česku. Okrem spomínaného Chomutova hral aj za Ústí nad Labem, Mladú Boleslav, Kladno, Spartu Praha a Karlove Vary.

Pre Mareka Hovorku bol Chomutov šiesty klub v Česku. V minulosti už pôsobil aj v Ústí nad Labem, Mladej Boleslavi, Kladne, Sparte Praha a Karlových Varoch.