Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Hokej

LIGA MAJSTROV: Nitrania chcú odčiniť vysokú prehru vo Vítkoviciach

Hokejisti Nitry Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zverencom trénera Andreja Kmeča absolútne nevyšiel úvodný zápas, na ľade českého tímu prehrali vysoko 0:7 a ich šance na postup do ďalšej fázy sa posunuli už iba do teoretickej roviny.

Nitra 10. októbra (TASR) - Už len s minimálnou šancou uspieť vstupujú hokejisti HK Nitra do odvetného súboja šesťnásťfinále Ligy majstrov 2016/17 proti českému HC Vítkovice Ridera, ktorý je pod Zoborom na programe v utorok 11. októbra 18.00 hod.

Zverencom trénera Andreja Kmeča absolútne nevyšiel úvodný zápas, na ľade českého tímu prehrali vysoko 0:7 a ich šance na postup do ďalšej fázy sa posunuli už iba do teoretickej roviny. "Musíme určite s tým niečo urobiť, aby sme tých gólov dostávali čo najmenej," vyjadril sa útočník Nitry Henrich Ručkay. Nitrania sa naladili na utorňajšie stretnutie víťazstvom 4:1 v Tipsport Lige nad Liptovským Mikulášom a natiahli tak domácu víťaznú sériu v aktuálnej sezóne už na osem duelov.

Rovnako sa darilo počas víkendu aj českému súperovi, ktorý zvíťazil nad HC Dynamo Pardubice 2:0. Gólom sa v novom drese uviedol americký útočník so slovenskými koreňmi Yan Šťastný, ktorého ostravský klub získal po tom, čo neuspel na skúške v prípravnom kempe St. Louis Blues. "Prvý zápas sa skončil dobre, vyhrali sme. Získali sme tri body a všetci sme spokojní. Tento tím má úžasnú energiu, čo je pre mňa dôležité," vyjadril sa pre oficiálnu klubovú webstránku syn slovenskej legendy Petra Šťastného. Vítkovice poskočili po víťazstve na 10. miesto v extraligovej tabuľke.

Úradujúci slovenský šampión má v utorok jasný cieľ, pred zaplnenými tribúnami odčiniť sedemgólový debakel z úvodného stretnutia šestnásťfinále LM s Vítkovicami a pokúsiť sa o menší zázrak.