Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Réway predčasne skončil v Hradci, limitovali ho zdravotné problémy

Archívna snímka, Martin Réway. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Réway odohral za Hradec iba jeden prípravný zápas proti Sparte Praha.

Hradec Králové 16. augusta (TASR) - Slovenský hokejový útočník Martin Réway predčasne ukončil svoje pôsobenie v HK Mountfield Hradec Králové. V jeho drese sa chcel pokúsiť o reštartovanie kariéry, zdravotné problémy mu však neumožnili plnohodnotne trénovať a hrať zápasy. Na oficiálnej klubovej stránke to uviedol tréner Tomáš Martinec.

Réway odohral za Hradec iba jeden prípravný zápas proti Sparte Praha. Viac ich nepridá, pre svalové zranenie v klube skončil. "Bohužiaľ, veľmi výrazne ho limitoval jeho zdravotný stav, ktorý mu nedovolil trénovať spoločne s tímom a ani hrať zápasy," uviedol Martinec.

Réway vynechal pre zdravotné problémy kompletnú sezónu 2016/2017, po ktorej sa pokúsil presadiť v zámorí. Z AHL sa však vrátil do Európy už po piatich zápasoch, v ideálnej forme následne nebol ani v drese Slovana Bratislava.

V českej extralige sa mu v minulosti darilo, v drese Sparty Praha zbieral v rokoch 2014-2016 v priemere jeden bod na zápas. Návrat do súťaže v drese Hradca mu však nevyšiel. "O Martina sme veľmi stáli, o jeho hokejovom talente nie je pochýb. Verili sme, že v Hradci znovu naštartuje svoju kariéru a že zapadne do nášho nového tímu," poznamenal Martinec.

Spoločne s Réwayom v tíme skončil aj český útočník Petr Straka, ktorý neuspel na skúške.