Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Hokej

Svetový pohár? Van Riemsdyk o neuznanom góle: Gól mal platiť

Kanaďan Jay Bouwmeester (vpravo) v súboji s Američanom Jamesom van Riemsdykom v Ontariu,10.9. 2016. Foto: TASR AP

Americkí hokejisti v úvodnom zápase na Svetovom pohári síce dostali puk do siete výberu Európy, no prehrali 0:3. Jediný gól im totiž zrušili po prehliadke videa.

Toronto 18. septembra (TASR) - Americkí hokejisti v úvodnom zápase na Svetovom pohári síce dostali puk do siete výberu Európy, no prehrali 0:3. Jediný gól im totiž zrušili po prehliadke videa.

Američania prekonali slovenského brankára Jaroslava Haláka v 15. minúte druhej tretiny za stavu 0:2, letiaci puk sa však odrazil za jeho chrbát od tela Jamesa van Riemsdyka. Rozhodcovia gól najprv uznali, no po zhliadnutí videozáznamu svoje rozhodnutie zmenili. Americký útočník totiž podľa nich poslal puk do siete telom úmyselne a tým pádom porušil pravidlo 78.5 zámorskej NHL.

Van Riemsdyk s tým však nesúhlasí. "Bola to skôr reakcia, puk ma trafil a to ma prekvapilo. Nemyslím si, že som sa ho snažil nejako naschvál nasmerovať do siete. Je to proste jedna z tých šedých oblastí. Na ľade ten gól uznali a preto mi nie je jasné, ako mohli na zázname vidieť dosť na to, aby verdikt zmenili. No čo už, aj taký je niekedy hokej. Ale podľa by takéto góly mali platiť," povzdychol si dvadsaťsedemročný útočník Toronta.