Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Začína sa druhý ročník Turnaja univerzít v hokeji

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Turnaj sa uskutoční od 8.00 h ráno na zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave.

Bratislava 17. novembra (TASR) - V poradí druhý ročník Hokejového turnaja univerzít sa dnes začína. Podujatie organizuje Slovenská asociácia univerzitného športu v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH).

Turnaj sa uskutoční 17. januára od 8.00 h ráno na zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave. Je rozdelený na dve časti - základnú skupinovú a nadstavbovú. Celkovo sa na podujatí zúčastní osem tímov zo všetkých regiónov Slovenska.

V základnej A-skupine nastúpia Univerzita Komenského v Bratislave, Žilinská univerzita, Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre. V "Béčku" sa predstavia Slovenská technická univerzita v Bratislave, Prešovská univerzita, Univerzita Matej Bela v Banskej Bystrici a Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka.

Víťazi skupín sa vo večernom finále (17.15) pobijú o celkové prvenstvo, družstvá na druhých priečkach si zahrajú o bronzové medaily.

Zápasy sa hrajú na 3x15 minút, po prvej tretine nasleduje 15-minútová prestávka s úpravou ľadu, po druhej už iba päťminútová. V prípade nerozhodného stavu na konci riadneho hracieho času nasleduje predĺženie 5 minút (4 na 4) a ak gól nepadne ani v ňom, na rad prídu samostatné nájazdy.

Program Hokejového turnaja univerzít:

A-skupina: Univerzita Komenského v Bratislave (UNIBA), Žilinská univerzita (UNIZA), Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ), Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre (UKF)

B-skupina: Slovenská technická univerzita v Bratislave (STUBA), Prešovská univerzita (UNIPO), Univerzita Matej Bela v Banskej Bystrici (UMB), Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka (TNUNI)

základná časť:

8.00 h - UNIBA - UKF (hala I), STUBA - TNUNI (hala II)
9.30 h - UNIZA - UPJŠ (I), UMB - UNIPO (II)
11.00 h - UKF - UPJŠ (II), TNUNI - UNIPO (I)
12.30 h - UNIBA - UNIZA (II), STUBA - UMB (I)
14.00 h - UNIZA - UKF (I), UMB - TNUNI (II)
15.30 h - UPJŠ - UNIBA (I), UNIPO - STUBA (II)

17.10 - o 3. miesto - tímy na druhých miestach skupín (II)

17.15 - finále - víťazi skupín (I)