Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hokejový Poprad opäť lovil vo Francúzsku, z Grenoblu získal Leclerca

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Oliver Ondráš

Dvadsaťtriročný útočník pomohol klubu k majstrovskému titulu 29 gólmi a 32 asistenciami v základnej časti, v play off pridal sedem zásahov a 14 prihrávok a stal sa najproduktívnejším hráčom sezóny.

Poprad 3. júna (TASR) - Slovenský hokejový prvoligista HK Poprad angažoval francúzskeho reprezentanta Guillaumea Leclerca z Grenoblu. Dvadsaťtriročný útočník pomohol klubu k majstrovskému titulu 29 gólmi a 32 asistenciami v základnej časti, v play off pridal sedem zásahov a štrnásť prihrávok a stal sa najproduktívnejším hráčom sezóny.

"Potreboval som sa vo svojej kariére posunúť vpred a zažiť novú výzvu. Počas Majstrovstiev sveta som sa stretol s hlavným trénerom a riaditeľom Popradu. Keďže som hrával v minulosti s odchovancom klubu Dominikom Kramárom, nemal som problém s akýmikoľvek informáciami. Poprad bude pre mňa veľmi dôležitým krokom v napredovaní. Počul som o klube, že má silné zázemie a mesto dýcha hokejom," povedal Leclerc na oficiálnom webe "kamzíkov".

Leclerc sa v Poprade stretne s dvoma bývalými spoluhráčmi, okrem Kramára v minulej sezóne hral v Grenobli aj obranca Aleksandar Magovac.