Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Hossa nové funkcie Švehlu a Cígera rešpektuje, no svoj postoj nezmenil

Na snímke slovenský krídelník zámorského tímu Chicago Blackhawks Marián Hossa počas tlačovej konferencie pri príležitosti osláv so Stanleyho pohárom v Trenčíne 20. augusta 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Myslím si, že títo ľudia vedia, čo majú robiť, uviedol Hossa.

Trenčín 20. augusta (TASR) - Ani Marián Hossa neplánuje zmeniť svoj postoj v otázke bojkotu reprezentačných akcií po utorňajšom zasadnutí Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Elitný profiligový krídelník si myslí, že zvolenie Róberta Švehlu za nového generálneho manažéra reprezentácie a Zdena Cígera za jej trénera bol síce dobrý krok, no ani on neustúpi z boja o vydobytie si férovejšej voľby prezidenta strešnej organizácie slovenského hokeja.

Víťaz Stanleyho pohára so Chicagom, ktorý si v priebehu štvrtka a piatka tretíkrát užil oslavy zisku slávnej trofeje v Trenčíne, patril k 27 hráčom na čele bojkotu týkajúceho sa reprezentačných akcií. Národný tím preberú od 1. septembra manažér Švehla s trénerom Cígerom, ani tento fakt Hossu vo svojom presvedčení nijako neovplyvnil. "Myslím si, že títo ľudia vedia, čo majú robiť. Sú to odborníci, veď obaja hrali hokej. Vybrali si ich a ja proti týmto chalanom nemám nič, naopak, oboch ich rešpektujem. Na mojom postoji a vyhlásení, ktoré dal Michal Handzuš, sa však nič nemení. Oni sú dobrá voľba, ale pre nás hráčov sa nič nezmenilo," uviedol Hossa.



Švehla s Cígerom si dali za cieľ, že do 16. septembra chcú mať k dispozícii kompletný realizačný tím. Obaja sa plánujú s bojkotujúcimi hráčmi stretnúť už počas budúcotýždňovej exhibície v Trenčíne, v rámci ktorej nastúpi výber NHL proti domácej Dukle. "Nemám s tým problém vypočuť si hocikoho, či to bude Zdeno alebo Robo Švehla. Pokiaľ sa však nezmenia nejaké štruktúry v našom vedení, budem si stále stáť za svojím," dodal Hossa.

Výsledkom súčasnej nelichotivej situácie v slovenskom hokeji bolo zrušenie slávnostného galavečera Hokejista roka. Ocenenie za uplynulý rok získal práve Hossa, no vzhľadom na bojkot si ho neprevzal osobne a vedenie reprezentácie mu ho doručilo iným spôsobom. "Chalani si stoja za svojím a ja stojím za nimi. My chceme, aby boli voľby prezidenta SZĽH férové, iba o to nám ide," dodal odchovanec trenčianskeho hokeja.