Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hudáček zatiaľ nepotvrdil prestup do Örebra, ale chce ísť do Švédska

Július Hudáček Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský brankár v tejto chvíli nevylúčil ani návrat do KHL.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Dvaja z troch brankárov, ktorí v utorok prišli na zraz slovenskej hokejovej reprezentácie do Bratislavy, si so sebou mali priniesť aj nové zmluvy. Kým Ján Laco predĺženie kontraktu s Donbassom Doneck potvrdil, Július Hudáček bol pri komentovaní svojho odchodu do švédskeho Örebro HK opatrnejší.

Prestup dvadsaťpäťročného brankára do tímu bojujúceho v baráži o najvyššiu švédsku súťaž mal byť pritom podľa miestnych médií už hotovou vecou. "Momentálne nemôžem povedať, či je Örebro reálne, alebo nie. Švédi dali niečo von, ale ja k tomu nemôžem nič povedať," uviedol.

Hudáček odštartoval uplynulú sezónu v drese Sibiru Novosibirsk v KHL, no za klub odohral iba jediný duel a sťahoval sa do Pardubíc. S nimi sa nakoniec prebojoval do štvrťfinále play off českej extraligy, kde stroskotal na Třinci. "S Pardubicami mi končí zmluva 30. apríla a potom som voľný hráč. Dostal som od nich ponuku, ale môžem na sto percent povedať, že tam nezostávam. Aj keď musím povedať, že tam bolo vynikajúco a bol som tam spokojný. No chcem ísť ešte niekam von," pokračoval.

Hudáček uviedol, že okrem Örebra dostal aj ďalšie ponuky, všetky zo severu Európy. V tejto chvíli nevylúčil ani návrat do KHL. "No viem, že momentálne je veľmi ťažké sa tam dostať. Musel by som odchytať dobre majstrovstvá sveta, ako to urobil Jano Laco. Ale ja chcem ísť na sever Európy, riešili sme to s agentom a jednoznačne z toho vyšlo Švédsko. Cítil som sa tam dobre, poznám ligu, ale či to je Örebro alebo niečo iné, to momentálne nemôžem povedať," dodal Hudáček, ktorý chce svoju klubovú budúcnosť vyriešiť ešte pred svetovým šampionátom v Bielorusku.

Hudáček pôsobil vo Švédsku už v Södertälje a Frölunde, s Košicami získal trikrát majstrovský titul a zachytal si aj v Trebišove, Bardejove a za rodnú Spišskú Novú Ves.