Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Jágr si z teroristických hrozieb nerobí ťažkú hlavu, verí Putinovi

Jaromír Jágr Foto: TASR/Martin Baumann

O bezpečnosť v olympijskom meste sa bude starať viac ako 40-tisíc policajtov, vojakov či agentov.

Praha 30. januára (TASR) - Český hokejista Jaromír Jágr nemá obavy z hrozby pred teroristickými útokmi počas XXII. zimných hier v Soči. Skúsený útočník verí okrem osudu v otázke bezpečnosti aj prezidentovi Ruska Vladimirovi Putinovi.

"Ak mám zomrieť, tak zomriem. Každý z nás má svoj osud daný," povedal útočník New Jersey v rozhorove pre ruský denník Sovetskij Sport. Olympijský víťaz z Nagana 1998 nemá strach pred hrozbou akéhoľvek teroristického útoku. Napriek radikálne sprísneným bezpečnostným opatreniam si však nikto nemôže byť istý tým, že sa niečo stane. "Ak budú chcieť niečo spraviť, spravia to. V Soči bude veľa ľudí a hlavne novinárov, ktorí by o útoku písali. Niečo podobné sa však môže prihodiť na akejkoľvek olympiáde či šampionáte. Nezáleží na tom, či je to Rusko, USA alebo iná krajina," dodal.

Hrozbu útoku v Soči predstavuje hneď niekoľko možností vrátane samovražedených atentátov "čiernych vdov", nebezpečensto čečenských povstalcov či islámistov. Jágr však verí, že čakanie Ruska na olympiádu bude dostatočným dôvodom na to, aby vláda zabezpečila ochranu pre všetkých. "Myslím, že celé Rusko a Putin sú takí hrdí na svoju zem, že urobia 100 percent pre to, aby zaistili bezpečnosť," uviedol Jágr, ktorého slová potvrdil vo svojom prehlásení aj samotný Putin: "Olympiáda v Soči bude najbezpečnejšia v histórii."

O bezpečnosť v olympijskom meste sa bude starať viac ako 40.000 policajtov, vojakov či agentov. Bezpečnostná línia sa bude ťahať v okolí 100 km, ulice budú strážiť tisícky kamier a nad mestom budú krúžiť aj bezpečnostné lietadlá.