Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

Janus sa v Litvínove teší obľúbe fanúšikov, chváli spoluprácu s Orctom

Na snímke brankár Jaroslav Janus, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský brankár verí, že v Litvínove sa mu bude dariť viac.

Litvínov 21. augusta (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus si zatiaľ pochvaľuje svoje nové pôsobisko. V tíme úradujúceho českého majstra HC Verva Litvínov sa teší obľube fanúšikov a výborne sa mu spolupracuje aj s trénerom brankárov Zdeňkom Orctom.

Prijať ponuku Litvínova však chcelo u neho kusisko odvahy, pre žiadneho brankára totiž v extraligovej sezóne nebude ľahké nahradiť Pavla Francouza, ktorý svojimi výkonmi dopomohol v minulom ročníku mužstvu k titulu a stal sa modlou fanúšikov. "Ja toto absolútne neriešim. Viem, že Pavel mal perfektnú sezónu, ale ideme ďalej. List sa otočil, je tu nová sezóna, nové očakávania. Vieme, že to budeme mať ťažšie, všetci súperi sa budú chcieť proti nám vytiahnuť. Budeme mať čo robiť," počíta so zložitou úlohou 25-ročný Janus, ktorého citoval portál iDnes.cz. Adpatáciu v novom prostredí mu aspoň uľahčili priaznivci litvínovského klubu. Novú jednotku Vervy si rýchlo obľúbili. Keď nedávno v príprave dobrým výkonom pomohol k víťazstvu nad Amurom Chabarovsk, často vyvolávali jeho meno. "S chalanmi to vnímame, keď fanúšikovia skandujú. A veľmi nás to teší. Aj za nepriaznivého stavu sú počuť a povzbudzujú celý náš tím. Keď som tu hral v minulej sezóne za Spartu, bola tu najlepšia atmosféra v extralige," podotkol.

Janus si nemôže vynachváliť ani spoluprácu s koučom brankárov Zdeňkom Orctom. "Máme od neho všetky nové metódy a videá. Skúšame prvky z Ameriky. Môžem povedať, že je to jeden z najlepších brankárskych trénerov. Snaď sa i vďaka jeho metódam budem zlepšovať," vyslovil sa bývalý brankár Slovana Bratislava. Časť minulej sezóny strávil v Sparte Praha, kde mu ale angažmán príliš nevyšiel. Janus verí, že v Litvínove sa mu bude dariť viac. "Cítim sa dobre. S trénerom Orctom pracujeme na tom, aby sme odstránili čo najviac negatív a pohodu z tréningov preniesli i do zápasov. Keď sa to darí, potom môežem otáčať i zápasy i s takým silným súperom, ako bol Chabarovsk," pripomenul nedávny triumf. Ďalšia veľká previerka mala prísť už v piatok a v nedeľu, keď Verva na ľade Grenoblu a Blues Espoo vstúpi do Ligy majstrov.