Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Favorizovaná Kanada zdolala Nórov 3:1 v B-skupine

Kanadský hráč Shea Weber (v strede) oslavuje so spoluhráčmi Sidney Crosbym (vľavo) a Patrice Bergeronom gól do bránky Nórska v hokejovom zápase B-skupiny Kanada - Nórsko na ZOH 2014 v Šajba aréne v Soči 13. februára 2014. Foto: TASR/AP

Kanaďania sa v zápase rozbiehali pomalšie, góly začali padať až v druhej tretine.

Soči 13. februára (TASR) - Hokejisti Kanady zvíťazili vo svojom úvodnom stretnutí v B-skupine na ZOH v Soči nad Nórskom 3:1.

Kanaďania, ako veľký favorit zápasu, sa do stretnutia rozbiehali pomalšie. V úvodnej tretine sa Nórom darilo eliminovať najväčšie ofenzívne hviezdy súpera a sami niekoľkokrát nebezpečne pohrozili brankárovi Priceovi.

V 4. minúte nebezpečne strieľal Ask, ale brankára Kanady neprekonal. Veľkú šancu na otvorenie skóre nevyužil v 15. minúte ani Kanaďan Dougthy, ktorý strelou bez prípravy narobil brankárovi Haugenovi starosti. V 18. minúte zaujal faul kolenom v podaní Getzlafa, následnú presilovku však severský tím nevyužil.

Góly začali padať až v druhej tretine. V 27. minúte nemal brankár Haugen proti tvrdej strele Webera náskok a favorit sa ujal vedenia. Už o minútu na to nepridal v dobrej pozícii druhý kanadský gól Kunitz a v 31. minúte tečoval Toews puk iba do žŕdky. V 37. minúte Nóri zabudli na Jamieho Benna, ktorý dostal dobrú prihrávku a uspel aj proti Haugenovi - 2:0.

Nórsky brankár Lars Haugen (vľavo) sleduje puk, ktorý mu letí do bránky z hokejky Kanaďana Shea Webera (nie je na snímke) v hokejovom zápase B-skupiny Kanada - Nórsko na ZOH 2014 v Šajba aréne v Soči 13. februára 2014.
Foto: TASR/AP


Už v začiatku tretej tretiny sa však Nóri vrátili do zápasu. Po zaváhaní Pricea za vlastnou bránkou a dobrej práci Olimba Thoresen znížil na 2:1. Odpoveď zámorského tímu však bola okamžitá. Obranca Dougthy mal dostatok priestoru a po individuálnej akcii zblízka zakončil presne. Dvojgólový náskok Kanaďanov upokojil a do konca stretnutia sa už skóre nezmenilo.
Hlasy po zápase (zdroj: iihf.com):
Sidney Crosby, kapitán Kanady: "Bol to náš prvý spoločný zápas. myslím, že v druhej a tretej tretine sme si vypracovali dosť veľa šancí. Hrali sme trpezlivo, v prvej tretine sme sa testovali."
Duncan Keith, obranca Kanady: "Bolo to o čosi ťažšie, ako sme si mysleli. Vedeli sme ale, že pôjdu do toho tvrdo. Na to, že to bol prvý zápas, to bolo celkom dobré. Budeme sa iba zlepšovať."

B-skupina:

Kanada - Nórsko 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Góly: 27. Webber (Keith, Bergeron), 36. Benn (Bergeron, Doughty), 42. Doughty (Getzlaf, Marleau) - 41. Thoresen (M. Olimb). Rozhodovali: Leggo (USA), Vinnerborg (Švéd.) – McElman a Woodworth (obaja USA), vylúčení: 5:3 presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.261 divákov.

Kanada: Price – Keith, Weber, Doughty, Vlasic, Bouwmeester, Pietrangelo, Hamhuis – Kunitz, Carter, Crosby – Marleau, Getzlaf, Perry – Sharp, Toews, Nash – Tavares, Benn, St. Louis - Bergeron

Nórsko: Haugen – Holos, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen, Solberg, Odegaard – Zuccarello, K.A. Olimb, Thoresen – Ask, M. Olimb, Rosseli Olsen – Skroder, Roymark, Forsberg – Hansen, Olden, Dahlstrom - Lystad Jacobsen

tabuľka:
1. Fínsko 1 1 0 0 8:4 3
2. Kanada 1 1 0 0 3:1 3
3. Nórsko 1 0 0 1 1:3 0
4. Rakúsko 1 0 0 1 4:8 0