Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Kandidátmi na trofej Teda Lindsayho sú Crosby, Getzlaf a Giroux

Sidney Crosby Foto: TASR/AP

Ocenenie je obdobou Hartovej trofeje, ktorú dostáva najužitočnejší hráč sezóny. Víťaza si volia zástupcovia NHLPA.

Toronto 5. mája (TASR) - Hráčska asociácia zámorskej hokejovej NHL (NHLPA) nominovala stredného útočníka Pittsburghu Penguins Sidneyho Crosbyho, centra Anaheimu Ducks Ryana Getzlafa a ďalšieho centra Philadelphie Flyers Claudea Girouxa na zisk trofeje Ted Lindsay Award. Ocenenie je obdobou Hartovej trofeje, ktorú dostáva najužitočnejší hráč sezóny, ale v tomto prípade si víťaza volia samotní zástupcovia NHLPA.

Cena je pomenovaná po slávnom hráčovi NHL štyridsiatych a päťdesiatych rokov dvadsiateho storočia Tedovi Lindsayovi. Do sezóny 2009/2010 sa táto trofej volala Lester B. Pearson Award po kanadskom ministerskom predsedovi Lesterovi B. Pearsonovi.

Crosby bol so 104 bodmi najproduktívnejším hráčom Penguins v základnej časti a svojimi výkonmi doviedol "tučniakov" k druhému miesto vo Východnej konferencii. Getzlaf odohral v základnej časti 77 duelov, v ktorých nazbieral 87 bodov. Giroux nevynechal ani jeden z 82 zápasov základnej časti a s 86 bodmi bol tretím najproduktívnejším hráčom.

Presne táto trojica hráčov kandiduje aj na zisk Hartovej trofeje. Víťaza Ted Lindsay Award oznámi NHL 24. júna na galavečere v Las Vegas.