Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hokejové derby v Košiciach skončilo víťazstvom Slovana 3:1

Na snímke gól Slovana, vľavo strelec Mário Bližňák, uprostred prekonaný brankár Marcel Melicherčík (Košice), tretí zľava Milan Bartovič (Slovan), druhý sprava Juraj Cebák, vpravo obranca Radek Philipp (obaja Košice) v prípravnom hokejovom zápase HC Košice - HC Slovan Bratislava v Košiciach 6. augusta 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta
Na snímke útočník Ladislav Nagy (Slovan) v prípravnom hokejovom zápase HC Košice - HC Slovan Bratislava v Košiciach 6. augusta 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Belasí rozhodli o svojom víťazstve v závere druhej tretiny, keď v rozmedzí od 35. do 39. minúty trikrát prekonali domáceho brankára Melicherčíka.

Košice 6. augusta (TASR) - Hokejisti HC Košice podľahli v prípravnom zápase na domácom ľade Slovanu Bratislava 1:3. "Belasí" rozhodli o svojom víťazstve v závere druhej tretiny, keď v rozmedzí od 35. do 39. minúty trikrát prekonali domáceho brankára Melicherčíka. Jediný gól domácich strelil v 58. minúte Bartánus.

Fotogaléria k článku




Sumár:

HC Košice - HC Slovan Bratislava 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)

Góly: 58. Bartánus (Drgoň, Jánošík) - 35. Bližňák (Bartovič, Štajnoch), 38. Mojžíš (Ölvecký, White), 39. Foster (Nagy, Netík)

Rozhodovali: Jura - M. Korba, Rovenský, vylúčení: 4:7 na 2 min., navyše Bartovič (Sl.) 5 min. trest v hre, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov (vypredané).

Zostavy:

HC Košice: Melicherčík - Cebák, Jánošík, Černák, Phillip, Drgoň, Klouček, Chovan, Šeda - Hrnka, Zagrapan, Bartánus - Spilar, Jenčík, Pašek - Bicek, Kolena, Bartoš - Stupka, Češík, Sojčík

HC Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Sersen, Foster, Sigalet, Brejčák, Mihálik, od 21. min. Mojžíš - Bartovič, Bližňák, Vondrka - Murley, Nedorost, Nagy - Netík, Tičar, Jeglič - Ölvecký, Surový, White, od 41. L. Hudáček

Na snímke gólová radosť hráčov Slovana, uprostred strelec prvého gólu Mário Bližňák, druhý zľava Michal Vondrka, vpravo Michal Sersen (všetci Slovan), vľavo dole obranca Radek Philipp (Košice) v prípravnom hokejovom zápase HC Košice - HC Slovan Bratislava v Košiciach 6. augusta 2014.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Priebeh zápasu

1. tretina
Vypredané tribúny košickej Steel arény čakali na prvú vážnejšiu streleckú príležitosť do 5. minúty. Nagy našiel dobrou prihrávkou Murleyho, ale ten domáceho brankára Melicherčíka zblízka neprekonal. O štyri minúty neskôr minula strela Tičara bránku Košičanov. Extraligový majster sa k slovu dostal v 10. minúte počas presilovej hry. Janus si však s pokusmi Jenčíka poradil a úspešný bol aj o dve minúty neskôr proti Češíkovej strele. V 14. minúte sa obranca Mihálik ocitol osamotený pred Melicherčíkom, no nestihol skórovať.

2. tretina
V 21. minúte Bartovič ušiel košickým obrancom, v úniku bol faulovaný, no následné trestné strieľanie nepremenil. Košičania mohli skóre otvoriť v 26. minúte, no pohľadná kombinácia po osi Spilar - Jenčík - Bartoš ku gólu neviedla. V presilovke hostí v 30. minúte ušiel košickým obrancom Nagy, ale jeho únik Melicherčík zmaril. Po odraze puku zmaril Jenčíkovu veľkú šancu Janus. V presilovej hre v 34. minúte Melicherčík vyrazil puk pred nekrytého Bližňáka, ktorý otvoril skóre. "Belasí" v 38. minúte efektne zakombinovali v útočnom pásme a po Ölveckého prihrávke prekvapil Mojžíš brankára Melicherčíka - 0:2. Na 0:3 upravil už o pár sekúnd na to Foster počas signalizovaného trestu.

3. tretina
V tretej tretine sa domáci snažili o skorigovanie výsledku, no brankár Janus zneškodnil viacero šancí Košičanov. V permanencii však bol aj domáci Melicherčík, ktorý v 53. minúte zmaril sľubnú príležitosť Nagya. O tri minúty neskôr neuspel na opačnej strane ani Bartoš. Košičania mali od 56. minúty k dispozícii viac než 100 sekúnd trvajúcu presilovku o dvoch hráčov. Počas nej v 58. minúte znížil Bartánus, ktorý trafil do pravého horného rohu Janusovej bránky.

Video k článku








Hlasy po zápase:

Ladislav Nagy, útočník HC Slovan Bratislava: "Do zápasu som sa rozbiehal pomalšie, no časom sa to zlepšovalo. Lepšie som korčuľoval, podarilo sa aj niekoľko pekných akcií. V niektorých situáciách som skúšal nahrávať akoby do prázdnej bránky, no mal som asi radšej strieľať."



Marek Bartánus, útočník HC Košice, autor košického gólu: "Takúto atmosféru som na prípravnom zápase zažil prvýkrát v živote. Predsa len nie sme zvyknutí na toľko divákov v príprave. Tento zápas si však nikto z fanúšikov Košíc nechcel nechať ujsť. Sme radi, že bola taká atmosféra a myslím si, že diváci videli výborný hokej. Nás dnes hnali vpred po celý zápas, škoda však päťminútovky na konci druhej tretiny. Inak sme však boli Slovanu vyrovnaným súperom."

Adam Jánošík, obranca HC Košice: "Na tento zápas sme boli všetci dobre pripravení. Myslím si, že sme boli Slovanu vyrovnaným súperom, no nedoviedli sme to do víťazného konca. Myslím si však, že sa nemáme za čo hanbiť. Ako rodený Spišiak som rivalitu medzi Košicami a Slovanom vnímal, takže som vedel, že to bude náročný zápas."