Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Hokej

Hokejisti Košíc a Nitry poznajú súperov v Lige majstrov

Na snímke druhý zľava hráč Košíc Peter Sojčík pred brankárom Nitry Vlastimilom Lakosilom v zápase 13. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - HK Nitra v Košiciach 14. októbra 2014. Foto: TASR/František Iván

Rozhodol o tom stredajší žreb v pražskej O2 aréne.

Praha 13. mája (TASR) - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice sa stretnú v ôsmej skupine druhého ročníka Ligy majstrov (CHL) s nemeckým tímom Red Bull Mníchov a rakúskym KAC Klagenfurt. Druhého slovenského zástupcu HK Nitra čaká v 4. skupine AIK Skelleftea a český extraligista Bílí Tygři Liberec. Rozhodol o tom stredajší žreb v pražskej O2 aréne.

Košice spoločne s Nitrou zaradili organizátori prestížnej súťaže do tretieho koša, v ktorom sa nachádzalo šesť tímov zo zakladajúcich líg súťaže a ďalších desať s udelenou voľnou kartou. Žreb realizovali osobnosti českého hokeja Robert Reichel a Dominik Hašek. Najskôr priradili 16 tímom s najvyšším nasadením z prvého koša miesta v jednotlivých skupinách a následne k nim z druhého a tretieho vytiahli mená ďalších súperov.

Pod Zoborom tak po hokejovom ošiali, ktorý spôsobili tri semifinálové účasti tímu v národnej play off za sebou, obohatí divácky záujem aj prestížna európska súťaž. Do Nitra arény zavíta švédsky vicemajster AIK Skelleftea či "bieli tigri" z Liberca, s ktorými sa vlani v skupine LM stretli Košice. "Sú to nároční súperi, ale veľmi atraktívni. Pozeráme sa na to pozitívne a zo žrebu sa tešíme. Je to niečo výnimočné aj pre divákov a zároveň odmena pre nich za posledné roky vzhľadom na to, čo sa tu všetko dialo okolo hokeja. Sme radi, že si môžeme zmierať sily s takýmito súpermi," uviedol pre TASR generálny manažér HK Nitra Miroslav Kováčik.

Košice vstúpia v druhej polovici augusta do turnaja so skúsenosťami z premiérového ročníka. Tentoraz ich čaká Red Bull Mníchov a účastník nadnárodnej EBEL ligy KAC Klagenfurt. "Sú to mužstvá, ktoré sú zdolateľné. Po skúsenostiach z minuloročnej Ligy majstrov vieme, že s každým sa dá hrať dobrý hokej a pri troche šťastia aj ísť veľmi vysoko. Urobíme všetko preto, aby sme z tejto skupiny išli ďalej a určite si to dáme aj za cieľ," povedal pre TASR športový manažér Košíc Pavel Zůbek.

Podľa nového plánu vývoja prestížnej súťaže sa organizátori rozhodli zvýšiť celkový počet účastníkov na 48 a vytvoriť celkovo 16 skupín, v každej po tri tímy. Historicky prvého víťaza súťaže Lulea Hockey, ktorého dres obliekajú aj slovenskí reprezentanti Peter Cehlárik a Christián Jaroš, čaká v 11. skupine Lukko Rauma a Fribourg-Gottéron.

Skupinová fáza štartuje 20. augusta a finišovať bude záverečnými duelmi 6. septembra. Každý tím v skupine odohrá štyri stretnutia, dva na domácom ľade a dva na ľade súpera. Prvé dva z trojčlennej tabuľky priamo postúpia do osemfinále, ktoré sa bude hrať vyraďovacím spôsobom play off - doma a vonku.

Žreb 2. ročníka Ligy majstrov:
1. skupina: SC Bern, HC Linköping, IFK Helsinki
2. skupina: Tappara Tampere, EV Zug, Djurgarden
3. skupina: Red Bull Salzburg, HV 71 Jönköping, Sonderjyske Vojens
4. skupina: AIK Skelleftea, Bílí Tygři Liberec, HK NITRA
5. skupina: HC Davos, HC Pardubice, Färjestad BK
6. skupina: HC Litvinov, Espoo Blues, Grenoble
7. skupina: Black Wings Linz, Düsseldorfer EG, TPS Turku
8. skupina: Red Bull Mníchov, KAC Klagenfurt, HC KOŠICE
9. skupina: Adler Mannheim, Vítkovice Steel, Neman Grodno
10. skupina: Kärpät Oulu, Vienna Capitals, Krefeld Pinguine
11. skupina: Lukko Rauma, Lulea Hockey, Fribourg-Gottéron
12. skupina: Oceláři Třinec, KalPa Kuopio, Stavanger Oilers
13. skupina: Sparta Praha, Servette Ženeva, Storhamar Hamar
14. skupina: Frölunda Indians, JYP Jyväskylä, Sheffield Steelers
15. skupina: Växjö Lakers, ERC Ingolstadt, Braehead Clan
16. skupina: ZSC Lions, Eisbären Berlin, Gap Rapaces