Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Hokej

Lapšanský sa za zákrok na Loskota nepostaví na ľad 4 mesiace

Adam Lapšanský, archívne foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Loskot dostal od Lapšanského nepríjemný hit a sanitka ho okamžite previezla do nemocnice s podozrením na vnútorné krvácanie.

Košice 19. novembra (TASR) - Disciplinárny senát Tipsport ligy potrestal útočníka HC Košice Adama Lapšanského štvormesačným dištancom. Dôvodom dlhodobého zastavenia činnosti bol nešetrný zákrok na českého útočníka Mareka Loskota z HC'05 Banská Bystrica.

Loskot dostal od Lapšanského nepríjemný hit a sanitka ho okamžite previezla do nemocnice s podozrením na vnútorné krvácanie. Český útočník napokon vyviazol "len" s otrasom mozgu. Lapšanského síce zákrok mrzel, no disciplinárny senát mu napriek tomu udelil prísny trest. "Tipsport Liga na čele so svojím disciplinárnym senátom veľmi aktívne a bohužiaľ, zatiaľ nie veľmi úspešne bojuje s veľkým množstvom obzvlášť nebezpečných zákrokov, hlavne odzadu a do priestoru hlavy a krku. V našom úsilí ochrániť našich hráčov pred takými zákrokmi nepoľavíme napriek tomu, že je nám veľmi nepríjemné udeľovať také veľké a prísne tresty," povedal na oficiálnom facebookom konte súťaže jej šéf Richard Lintner.