Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Slovenský zväz ľadového hokeja vybuduje ďalšie malé hokejové haly

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

SZĽH minulý rok oslovil primátorov a starostov viac ako 150 miest a obcí nad 5000 obyvateľov s možnosťou výstavby športového centra. Liptovský Hrádok pristúpil k ponuke najaktívnejšie.

Bratislava/Liptovský Hrádok 18. novembra (TASR) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) sa po vybudovaní pilotného Športového komunitného centra v Liptovskom Hrádku pustí do výstavby malých hál pri základných školách v ďalších mestách. Pribudnúť by ich malo zhruba 30 až 40.

O lokalitách pre ďalšie haly by mali rozhodovať v druhej polovici roku 2019. Povedal to prezident SZĽH Martin Kohút po spustení výstavby pilotného centra v Liptovskom Hrádku.

SZĽH minulý rok oslovil primátorov a starostov viac ako 150 miest a obcí nad 5000 obyvateľov s možnosťou výstavby športového centra. Liptovský Hrádok pristúpil k ponuke najaktívnejšie. Záujem však podľa Kohúta prejavilo ďalších zhruba 120 miest.

„Snažíme sa nájsť tie najvhodnejšie lokality, kde by sme v budúcnosti umiestnili štadióny. Je dôležité, aby sme najskôr odskúšali tento pilotný projekt a aby sa ukázal celý model aj nedostatky, na ktoré sme pri príprave neprišli. Až potom môžeme ísť do hromadnej výstavby takýchto štadiónov,“ uviedol Kohút.

Vybudovaním športových komunitných centier pri základných školách chce SZĽH umožniť deťom získať prístup k športoviskám a športovaniu v hodinách, ktoré sú im prijateľné. „Snažili sme sa vytvoriť systém, ktorý znova privedie deti k športovaniu. Aby nemuseli chodiť ďaleko, tak priamo tu, v základných školách, kde chodia každý deň,” vysvetlil.

Výstavba haly v Liptovskom Hrádku by mala trvať niekoľko mesiacov. Spustiť ostrú prevádzku má mesto a hokejový zväz v pláne na začiatku budúceho školského roka.