Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Hokej

Marián Hossa: Slovenský tím by najlepším asi konkurovať nemohol

Na snímke Marián Hossa. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V momentálnej situácií by z hokejistov pôsobiacich v NHL Slovensko národný tým nezložilo.


Toronto 17. septembra (TASR)- Hokejista Marián Hossa je jedným zo šiestich Slovákov v Tíme Európy na Svetovom pohári. Úvodný zápas mali "Európania" na programe už v sobotu o 21.30 h proti USA. "Motivácia nám chýbať nebude. Každý bude hrať tak, ako zvykne. Chceme ukázať to najlepšie," prezradil v rozhovore pre idnes.cz.

S troma Stanley Cupmi je Trenčan slovenská legenda. V momentálnej situácií by ale z hokejistov pôsobiacich v NHL Slovensko národný tým nezložilo. "Je to ťažké, pretože v NHL máme aktuálne iba šesť, sedem hráčov. Po hráčoch ako Chára, Gáborík alebo ja je diera. Máme dvoch alebo troch kvalitných hokejistov vo veku 25 rokov a to je málo," priblížil stav slovenského hokeja Marián Hossa. "Niektorí ľudia na Slovensku sú naštvaní, že nás na Svetový pohár nezobrali, ale veď my by sme tu asi najlepším nedokázali konkurovať."

V pondelňajšom zápase sa Tím Európa stretne s výberom z Českej republiky. Pre slovenských hokejistov bude mať stretnutie špeciálny náboj. "Keď nastupujeme proti českému týmu, vždy je to niečo extra. Aj keď nejde o olympiádu alebo majstrovstvá sveta."