Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Marko Daňo zaberá v rozvojovom kempe Columbusu

Marko Daňo v drese Columbusu Blue Jackets Foto: TASR/AP

Devätnásťročný útočník, ktorého vlani Blue Jackets draftovali v prvom kole z 27. miesta, sa snaží takisto popracovať na svojej angličtine.

Columbus 9. júla (TASR) - Slovenský hokejista Marko Daňo absolvuje od pondelka svoj druhý rozvojový kemp v klube NHL Columbus Blue Jackets. Mladý útočník, ktorý sa na kempe zúčastnil aj vlani, chce počas najbližších dní upútať trénerov a vylepšiť svoje vyhliadky smerom k zisku miestenky v prvom tíme "modrokabátnikov".

Daňo prišiel do Columbusu v dostatočnom predstihu, aby sa na kemp dobre pripravil. "Už som tu siedmy týždeň, takže som už stretol viacero chlapcov z Columbusu a posilňujem spolu s nimi. Už tu všetko naokolo poznám, aj trénerov, takže je to pre mňa lepšie. Je to môj druhý kemp, mám už z neho skúsenosti. Opäť sa snažím predviesť v čo najlepšom svetle," povedal Daňo pre Jackets TV po druhom dni kempu.

Devätnásťročný útočník, ktorého vlani Blue Jackets draftovali v prvom kole z 27. miesta, sa snaží takisto popracovať na svojej angličtine. "Učím sa hovoriť plynulejšie po anglicky. Zlepšujem sa, ale ešte stále to nie je ono," poznamenal.

Vlani sa po skončení kempu vrátil do Slovana Bratislava, v drese ktorého odohral základnú časť KHL. Po nej zamieril na farmu Columbusu, v drese Springfieldu Falcons nastúpil na 10 zápasov základnej časti AHL s bilanciou dva góly a štyri asistencie. Zahral si aj v play off, kde v piatich dueloch nazbieral dve asistencie.

"Klziská v Severnej Amerike boli užšie a všetko bolo v AHL rýchlejšie. Štýl bol odlišný oproti tomu v KHL. Navyše hráči tam cítia šancu dostať sa do NHL, takže tam bolo aj viac motivácie. Snažil som sa hrať najlepšie, ako som vedel, a myslím si, že som hral celkom dobre," povedal Daňo. V kempe nádejí Columbusu je dokopy 16 útočníkov, osem obrancov a štyria brankári: "Tréningy sú tu dosť náročné, ale aspoň budeme v skvelej forme. Snažím sa pripraviť čo najlepšie na budúcu sezónu."