Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Nemecký pohár: Košarišťan si osladil debut čistým kontom

Na snímke vľavo brankár Andrej Košarišťan (Slovensko) a vpravo Michal Krištof (Slovensko) v zápase Slovensko - Nemecko na turnaji o Nemecký pohár v hokeji 11. novembra 2018 v Krefelde. Foto: TASR/Jakub Kotian

Gólman tipsportligových Nových Zámkov predviedol výborný výkon, keď zlikvidoval až 34 striel súpera a medzi nimi i pár čistých príležitostí.

Krefeld 11. novembra (TASR) - Andrej Košarišťan na svoju premiéru v drese slovenskej hokejovej reprezentácie len tak nezabudne. Dvadsaťštyriročný brankár sa výraznou mierou pričinil v nedeľu o triumf nad Nemeckom, zaznamenal čisté konto a ešte ho vyhlásili za najlepšieho hráča stretnutia.

Slováci zakončili Nemecký pohár triumfom 2:0 nad domácim výberom a obsadili tretie miesto. Gólman tipsportligových Nových Zámkov predviedol výborný výkon, keď zlikvidoval až 34 striel súpera a medzi nimi i pár čistých príležitostí. V šatni sa usmieval od ucha k uchu a víťaznú premiéru si plnými dúškami užíval. "Mám vynikajúce pocity, v prvom rade sme vyhrali, podarilo sa nám tu ukoristiť aspoň jeden zápas a neskončili sme na tom nepopulárnom štvrtom mieste. Čisté konto je už len čerešnička na torte," povedal po zápase.

O tom, že nastúpi sa dozvedel v sobotu, nervozitu z debutu však dokázal skrotiť. "Trošku už včera a aj dnes. Uvedomoval som si, že to bude vyzerať trošku inak ako v lige, takže nervozita bola. V takýchto zápasoch je dôležitý aj prvý zákrok, keď sa brankár chytí. Nie je nič horšie, ako dostať gól z prvej strely," uviedol.

Po zápas pochválil svojich spoluhráčov, ktorí mu počas celého priebehu pomáhali. "Chalani bojovali a výborne sme bránili najmä tretiu tretinu, keď už Nemci nemali skoro nič. Tam sme to udržali a podarilo sa nám streliť dva dôležité góly a to dnes rozhodlo," dodal Košarišťan.