Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

Neymar strelil 35. gól v sezóne: San Sociedad nám to poriadne sťažil

Futbalista FC Barcelona Brazílčan Neymar sa teší po strelení úvodného gólu v sobotňajšom zápase 36. kole španielskej futbalovej Primera Division FC Barcelona - Real Sociedad v Barcelone 9. mája 2015. Foto: TASR/AP/Manu Fernandez

Barcelona pokračuje v úspešnom ťažení, triumfovala už v ôsmom súťažnom stretnutí v rade a dokopy ťahá 18-zápasovú sériu bez prehry.

Barcelona 10. mája (TASR) - Brazílsky futbalový útočník Neymar pomohol jeho 35. gólom v ročníku, a 22. v tejto sezóne La Ligy, k cennému sobotňajšiemu ligovému triumfu FC Barcelona nad San Sebastianom 2:0. Katalánci majú na čele tabuľky dve kolá pred koncom štvorbodový náskok pred druhým Realom Madrid, ktorý v sobotu večer zrejme vyriešil ligovú tajničku domácou remízou 2:2 s Valenciou.

Lídra súťaže vykúpil v 51. minúte Neymar, ktorý hlavou usmernil loptu do siete a v závere poistil víťazstvo ešte Pedro skvelými "nožničkami". "Barca" pokračuje v úspešnom ťažení, triumfovala už v ôsmom súťažnom stretnutí v rade a dokopy ťahá 18-zápasovú sériu bez prehry. Navyše zverenci Luisa Enriqueho v uplynulých siedmich súbojoch ani raz neinkasovali. Do konca ligovej sezóny ich čakajú ešte dve kolá, v ktorých nastúpia proti Atleticu Madrid a Deportivu La Coruňa. Na titul im stačia tri body aj v prípade, že Real vyhrá oba jeho nasledujúce súboje na pôde Espanyolu Barcelona, resp. doma s Getafe.

Hostia, ktorých vedie David Moyes, dreli a robili pomerne málo chýb, ale po prvej väčšej sa presadil aj so šťastím Neymar a dostal svojich na koňa. Brazílčan sa strelecky presadil už v šiestom zápase za sebou. "Hrali sme dobre a mali sme dosť šancí. Dnes sme jednoducho musel vyhrať a podarilo sa to. Real Sociedad má veľmi dobré mužstvo. Vedeli sme, že nám to poriadne skomplikujú. Máme ale výbornú sezónu a pokúsime sa ju ukončiť tak ako všetci túžime," citovala Neymara agentúra DPA.

Názor na zápas vyjadril aj prezident "Barcy" Josep Maria Bartomeu: "Nič nám nedarovali a nemohli sme si ani na chvíľu vydýchnuť. Urobili nám to poriadne ťažké. No my sme zostali trpezliví a vytrvalí, čo sa vyplatilo. Opäť sme dokázali získať tri body."