Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

NHL: Kempný ukázal Stanley Cup v Čechách, Ovečkin z neho jedol kaviár

Ruský hokejista a kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin drží Stanleyho pohár vo fanzóne pred štvrťfinálovým zápasom na MS vo futbale Rusko - Chorvátsko 7. júla 2018 v Moskve. Foto: TASR

Cennú trofej mal ruský kanonier k dispozícii aj počas futbalových MS a fanúšikovia sa s ním mohli odfotiť vo fanzóne, kde sledovali zápas štvrťfinále medzi Ruskom a Chorvátskom.

Praha 12. júla (TASR) - Českí hokejisti Michal Kempný a Jakub Vrána si užili oslavy zisku Stanleyho pohára v rodných mestách. Cennú trofej prevzali od ruského spoluhráča Alexandra Ovečkina.

Kempný najskôr v utorok ukázal pohár fanúšikom v Brne na zimnom štadióne Komety, odkiaľ putoval do Hodonína, rodného mesta českého obrancu. V stredu si ho potom prevzal útočník Jakub Vrána. Dvadsaťdvaročný krídelník sa o pohár podelil s fanúšikmi na akcii v pražských Letňanoch, ale navštívil s ním aj cintorín, kde je pochovaná jeho stará mama. Tá zomrela pred začiatkom tohtoročného play off.

Vrána zaujal aj novým tetovaním, ktoré zdobí jeho predlaktie. Je na ňom Stanleyho pohár a český útočník jeho vznik vysvetlil takto: "Bolo to v rámci osláv. T.J. Oshie zavelil, že sa ideme dať tetovať a ja som už mal nejakú tú kvapku v krvi," uviedol pre portál idnes.cz.

Uplynulý víkend si pohár užíval v Rusku Alexander Ovečkin, kde ho ukázal na niekoľkých akciách. Večer si ho už užil v uzavretej spoločnosti v nočnom klube, pričom ho naplnil čiernym kaviárom. Cennú trofej mal ruský kanonier k dispozícii ešte v sobotu, počas dňa sa s ním mohli odfotiť fanúšikovia vo futbalovej fanzóne, kde sledovali zápas štvrťfinále MS medzi Ruskom a Chorvátskom. Neskôr sa s ním Ovečkin poprechádzal aj medzi davom turistov na Červenom námestí.