Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

NHL: Vigneault sa stal novým hlavným trénerom Philadelphie Flyers

Alain Vigneaulta, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pri kormidle nahradil dočasného kormidelníka Scotta Gordona.

Philadelphia 16. apríla (TASR) - Hokejový klub zámorskej NHL Philadelphia Flyers angažoval na post hlavného trénera Alaina Vigneaulta. Na ňom nahradil dočasného kormidelníka Scotta Gordona.

"Letci" nepostúpili v tejto sezóne do play off, už druhýkrát za uplynulé tri sezóny. V novembri prišiel do klubu nový generálny manažér Chuck Fletcher a teraz urobil prvú veľkú zmenu v realizačnom tíme. Päťdesiatsedemročný Vigneault má za úlohu v budúcej sezóne priviesť Flyers do bojov o Stanleyho pohár. Má na to dostatok skúseností, keďže v minulosti už priviedol do finále play off New York Rangers a Vancouver Canucks.

"Historicky výsledkami aj skvelou fanúšikovskou základňou je Philadelphia klubom prvého rangu. Teším sa na prácu s Chuckom, je tu talentovaná skupina hokejistov a perspektíva opäť dostať Flyers na špičku NHL," citovala Kanaďana agentúra AP. Philadelphia hrala naposledy vo finále Stanley Cupu v roku 2010 a naposledy sa z triumfu v profilige tešila v roku 1975. Vigneault tiež povedie ako hlavný tréner Kanadu na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta na Slovensku.

Thornton dostal za atak na hlavu Noseka trest


Vedenie hokejovej NHL suspendovalo centra Joea Thorntona zo San Jose Sharks na zápas číslo 4 vo štvrťfinálovej sérii play off Západnej konferencie proti Vegas Golden Knights. Tridsaťdeväťročný útočník pyká za zákrok na hlavu protihráča Tomáša Noseka.

K incidentu prišlo v zápase číslo 3, v ktorom domáci "zlatí rytieri" vyhrali 6:3 a v sérii vedú 2:1. Thornton sa po súboji bránil slovami: "Naozaj som si myslel, že som sa ho ledva dotkol. Môj syn ma takto udrie šesťkrát za deň. Je to čudné." Opačný názor mali Nosekovi spoluhráči. "Bolo to nechutné. Bolo to za hranou, veď to bolo na hlavu. Práve takéto zákroky sa snažíte z hokeja odstrániť," citovala agentúra AP útočníka Vegas Ryana Reavesa.